Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Hagyó-per: ismerősnek jelölte az ügyészt egy vádlott facebookon

Kecskemét - Egy tanú és egy vádlott közötti kapcsolatot "leplezett le" az ügyészség a Kecskeméten zajló per keddi tárgyalási napján. Valószínűleg feleslegesen tették, mert a két érintett nem tagadta szakmai kapcsolatát. Fontosabb lehet, hogy kiderült: menet közben módosítottak a vádakon.
A Hagyó-ügyként elhíresült BKV-per újabb tárgyalási napján a vád a közlekedési vállalattal szerződött alvállalkozók meghallgatására került sor. A vád azt próbálta bizonyítani, hogy egyes kommunikációs- és marketing-szerződések szükségtelenek voltak, ám információink szerint ez nem sikerült.

Az egyik tanú nyilatkozata szerint a BKV saját apparátusa képtelen lett volna a megrendelt grafikai és egyéb kreatív munkákat elvégezni, de nagyvállalatoknál egyébként sem szokott előfordulni, hogy ilyen jellegű feladatokra saját munkaerőt tartanak fenn folyamatosan. R. Miklós vádlott emlékeztetett rá, hogy az ügyészség korábban azt állította a vádban, hogy a cég a szerződéses feladatát nem teljesítette. Mikor menetközben kiderült, hogy a szerződés mégis teljesült, a vádat úgy módosították, hogy a feladat szükségtelen volt.

A keddi tárgyalás egyetlen sikerélménye Homonnai János ügyész számára az volt, amikor leleplezte az egyik tanút, hogy egy népszerű közösségi oldalon L. Ottó vádlott ismerőse. Az érintettek ezt azonos szakmai közösséghez való tartozással, és korábbi munkakapcsolatukkal magyarázták. Jelezték, az internetes ismeretség nem számít valós baráti kapcsolatnak.

Információink szerint a vádlottakat a megpróbáltatások ellenére sem hagyta el humorérzékük: L. Ottó ezt követően a tárgyalás szünetében ismerősnek jelölte ugyanezen a közösségi oldalon az ügyészt, egy másik vádlott pedig nehezményezte, hogy az ügyben korábban eljáró Kutron Katalin őt nem igazolta vissza ismerősként.

Olvasóink írták

 • 2. Emberségetavilágnak 2013. március 22. 10:04
  „A mosónő viszi a pénzt.
  A mosoda hozza.”
 • 1. _csutak_ 2013. március 22. 08:42
  „A Rajk perről mindenki tudja, hogy koncepciós per volt.
  De az nem köztudott, hogy Rajk László volt az aki ezt a módszert kipróbálta a kisgazdákon!
  A sors fintora, hogy saját módszere alapján tették kötélre.
  Ebből azért tanulhatna a hatalmat kiszolgáló réteg, no meg a hosszú kések éjszakájából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB I: a Kecskemét csapatkapitánya sajnálja a halasztást

Vladan Szavicsnak felemás érzései vannak a halasztás kapcsán. Ugyan pihenő alatt feltöltődhet, de a csapat viszont lendületben volt a kaposvári siker után, ami így megtörhet. Tovább olvasom