Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Hallgatnak a KSE-ügyről

Kecskemét - Nehezen mozdul a számlabotrányával is ismertté vált kecskeméti sportklub, a KSE ügyében az ügyészség: a fideszes önkormányzati tulajdonú cég ellen még 2011 végén indult nyomozásnak továbbra sincs gyanúsítottja, miközben a NAV is folytat eljárást az ügyben.
Továbbra sincs gyanúsítottja a számlázási botrányba keveredett kecskeméti sportklub, a KSE ellen hűtlen kezelés és adócsalás miatt még 2011 végén indított nyomozásnak. Miközben lapunk értesülései szerint nemrég még egy feljelentés-kiegészítés is érkezett az ügyben a nyomozóhatósághoz, ám a fideszes önkormányzati tulajdonú társaság ellen nem sietik el a nyomozást. Ugyanakkor nemcsak a Csongrád Megyei Főügyészség, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is nyomoz, előbbi azonban az eljárás érdekei miatt nem kívánt kérdéseinkre részletesen válaszolni.

A Kecskeméti SE Sportegyesületeket Működtető Kft. (KSE) ügyeiről elsőként lapunk számolt be; kiderült, hogy a kosárlabda, kézilabda és röplabda szakosztályt is működtető, 2009-ben alapított klub három olyan céggel is szerződött reklámcélokra, amelyek ilyesmit nem végeztek. A gyanús számlaügyek miatt pedig Kecskemét önkormányzata vizsgálóbizottságot állított fel, amely azt állapította meg, hogy két év alatt a 3 cég összesen 298 millió forintot kapott. Később azonban az is kiderült, hogy másfél év alatt a KSE összesen egymilliárd forintból gazdálkodhatott, amelynek azonban csak a töredéke, mintegy 400 millió jutott a játékosokra.

Eközben azonban a Zombor Gábor polgármester által felkért független könyvvizsgáló mindössze "két kisebb számviteli hibát" tárt fel a KSE gazdálkodásában.

Bár a bizottsági meghallgatásán Feyér Zoltán, a KSE ügyvezetője felajánlotta lemondását, információink szerint több mint egy hónappal ezután még mintegy 8 millió forintot vett fel a - tehát jogosulatlanul - KSE Kft. számlájáról. A NAV Dél-alföldi regionális bűnügyi igazgatósága ugyancsak 2011 vége óta folytat nyomozást a KSE Kft. ügyében, és a befejezés első határideje 2012. január 28-a volt, ám például csak hónapokkal később, májusban tartottak házkutatást a KSE székházában.

Az ügynek mindezzel koránt sincs vége: a lapunk birtokába került feljelentés-kiegészítés szerint tavaly júliusban létrejött egy új cég, ami magánkézbe került, a KTE Kosárlabdra Klub Kft., amely átvenné a KSE "döntő többségi tulajdonában" lévő kosárlabda csapatot a játkosaival és hatályos szerződéseikkel együtt. A cég felett Szemereyné Patakai Klaudia, Kecskemét alpolgármestere mellett olyan személyek gyakorolnak "tulajdonosi jogokat", mint a KSE felügyelőbizottsági elnöke, Homoki Tamás ügyvéd, és egyik tagja, Fazekas Mihály, aki "Saját cégén, a Medi-Print Kft.-n keresztül tulajdonolja" az új klubot. A feljelentés szerint nem történt más, minthogy - miközben a KSE ellen végrehajtás indult - "átmentették" saját gazdasági társaságukba a KSE "javait".

Olvasóink írták

  • 1. Emberségetavilágnak 2013. január 29. 06:13
    „23 évvel ezelőtt ugyanezzel a módszerrel kezdték jókor, jó helyre ejtőernyőzött markecok széttrancsírozni az ország vagyonát.
    Ezen a mentalitáson, ezen a gyakorlaton, ezen a csöcsön fölnőtt generáció mi mást is tehetne, ezt tanulta, ezt másolja.
    Ha a gazság az igazság, jön a jogszolgáltatás, ahol semmi keresnivalója nincs az igazságnak.
    Gyökerében romlott az egész társadalom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy határsértőt fogtak el a hétvégén Kelebia térségében

Nyolc afgán, két pakisztáni és egy koszovói határsértőt fogtak el a határrendészek a hétvégén Kelebia térségében. Tovább olvasom