Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Hannáért húzták a kamiont

Jótékonysági ebéddel és színes programokkal várták a halasiakat szombat déltől a Jókai utcán a szervezők, akik újabb negyedmillió forintot gyűjtöttek össze a féléves Vörös Hannának.
A halasi kislány, fejlődési rendellenességgel született és májátültetésre vár, az operációra a jövő hét közepén viszik nagyszülei Németországba, egy esseni klinikára, ahol elvégzik a műtétet. A gyógyulását és utókezelését segíti majd az újabb nagy összegű adomány – írja beszámolójában a halasmedia.hu.

Hanna szívszorító története mára bejárta a hazai sajtót, a féléves csöppség először hathetes korában eset át életmentő műtéten, de egyértelművé vált, hosszú távon csak is a májátültetés mentheti meg az életét. Az első sajtó cikkek megjelenése után, két 15 éves kiskunhalasi diák, Pintér Gábor Levente és Flamis Tamás eldöntötték, hogy segítenek Hanna nagyszüleinek abban, hogy a kislánnyal mielőbb kijuthassanak a németországi klinikára, ahol elvégzik az operációt. Halasi vállalkozókkal összefogva előbb jótékonysági koncertet szerveztek, hogy összegyűljön a kiutazáshoz szükséges pénz, több százan mentek el a koncertre és több pénzbeli felajánlás is érkezett helyi és környékbeli vállalkozóktól.

250 ezer forintot gyűjtöttek össze a délutáni jótékonysági programon
250 ezer forintot gyűjtöttek össze a délutáni jótékonysági programon

A kezdeményezés, később országos méretűvé vált, miután az egyik országos tévécsatorna ismert műsorvezetői is gyűjtésbe kezdtek a beteg kislánynak. A TV2 Napló című műsorában bemutatott riportfilm után az ország minden pontjáról érkeztek a felajánlások, így mára összegyűlt a kiutazáshoz szükséges 1 millió forint. A több tízmillió forintba kerülő műtétet ugyan fizeti a társadalombiztosító, de a kiutazás, valamint az utókezelés költségeit a nagyszülőknek maguknak kell fizetni.

A szombat délutáni jótékonysági ebédfőzéssel további negyedmillió forint gyűl össze, amelyből Hanna gyógyulásának későbbi költségeit fedezik majd. Egy tányér babgulyás 500 forintba került, amit a rendezvényhez csatlakozó vállalkozók a kislány gyógyulására ajánlottak fel. E-mellett a rendezvény ideje alatt sorra érkeztek a különböző felajánlások, többen személyesen, borítékban hozták el a pénzt, és adták át a szervezőknek.

Az egész délutánt betöltő programok során a helyi rendőrség és tűzoltók technikai bemutatója után a dunaújvárosi és a halasi erősemberek mérték össze erejüket kamionhúzásban, valamint lakatemelésben. Természetesen mindkettőt kipróbálhatta bárki, a programokat a halasi monociklisek bemutatója zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós tételben lopták a húst és a pálinkát

Több mint egymillió forintos zsákmányra tettek szert a tolvajok, miután betörtek egy Szolnoki hegyi tanyába.
Tovább olvasom