Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hannának nem volt esélye a jéghideg vízben a túlélésre

Néhány perc alatt végzett az 1-2 fokos jéghideg víz R. Hannával, azzal a hatéves kislánnyal, aki szüleivel, valamint testvéreivel együtt péntek este borult a Dunába az Érsekcsanádi kompkikötő közelében.
A segítségére sietőknek valószínűleg akkor sem lett volna esélyük megmenteni, ha percekkel korábban találnak a vízben hason lebegő aprócska testre. AmMikor Müller Mátyás matróz és Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke rátalált, Hanna teljesen kék volt, és merev a jéghideg víztől. Azonnal megpróbálták újraéleszteni, tüdejéből a vizet kipumpálni, miközben a partra robogtak vele és pórul járt családjával. De a parton már a mentősök sem tudtak segíteni a kislányon.

Hanna a szüleivel és testvérével együtt borult a jeges Dunába.
Hanna a szüleivel és testvérével együtt borult a jeges Dunába.
Hanna szüleit még vasárnap is a Bajai Szent Rókus Kórházban kezelték, Tóth Gábor főigazgató tájékoztatása szerint állapotuk kielégítő, de pszichológus foglalkozik velük, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát.

A Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett halált okozó vízi közlekedés veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, egyelőre ismeretlen tettes ellen – közölte a BRFK.

Olvasóink írták

 • 5. gizigézáné 2011. február 07. 05:51
  „http://www.borsonline.hu/news.php?gyaszol-a-dunaba-esett-csalad&op&hid=38520

  Nagyon sajnálom őket, de miért ültek bele egy lyukas csónakba?”
 • 4. smalltown 2011. február 07. 02:01
  „:((((
  Mi tortent??:((”
 • 3. frsbegbie 2011. február 07. 00:03
  „´vizben hason lebegő´- valamiféle felszinen tartó eszköz biztos volt rajta.
  Teljesen merev, kék és jéghideg- ez ugyan nem kétperces kétfokos vizbemerüléstől van, mégy egy ekkorka gyereknél sem...
  Sántit az egész történet. Szerintem minimum tiz percig vizben lehetett szegény. Őt kellett volna elsőnek kihúzni, egy felnőtt relative sokkal tovább birja- relative.... Mondjuk a mentők nem tudhatták, hogy egy kislány is van valahol...Nyilván a kimentett felnőttek elfelejtették emliteni....
  Létezik egy olyan dolog hogy TRIAGE, a helyzet SÜRGŐSSÉGÉTŐL függö ellátás....”
 • 2. novaklaszlo56 2011. február 06. 23:37
  „Én sem értem, Qm, nem is értek semmit a vízirendészethez. De ha egy hajó, vagy csónak a sima vízfelületen felborul, akkor valami valószínűleg nem volt rendjén. Kérdés, mitől borult fel? Túlterhelték? Műszakilag nem volt megfelelő állapotban? A vezetője - ha volt - hibázott? Mintha azt is hallottam volna a tévéből, hogy senkin sem volt mentőmellény. Igaz, ha volt, a kihűlést az sem tudja megakadályozni. De az sem világos még, hogy mi okozta a kislány halálát. Néhány perc a két-három fokos vízben egy olyan kis test hypothermiáját okozhatja ugyan, de halálos kihűlést... Nem tudom.
  Szép kirándulásnak indult a tavaszias időben...”
 • 1. QM 2011. február 06. 22:36
  „Szegény kislány :(
  Nekem nem tiszta ez a cikk... "péntek este borult a Dunába" ... "vízi közlekedés veszélyeztetés".
  Mi történt pontosan? Este csónakáztak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Transzformerszek csatája a Malomban - galéria

Jól tetszenek olvasni, Lego Szumó Robotversenyt rendeztek a hétvégén a kecskeméti Malom Központban. Képgalériával. Tovább olvasom