Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Harmadik helyet szerzett Csehországban az ifjú quados

Kecskemét - Míg orvosolni lehetett a fékproblémákat az első futamban összejött egy harmadik hely, a második futamot már nem bírta befejezni Karai Kristóf quad versenyző.
A kétszeres magyar bajnok, 11 éves Karai Kristóf a hétvégén a csehországi Bela u Jevicka-ban állt rajthoz, a Crossracing Cup futamán. A KTM Kecskemét által támogatott Kristóf a verseny előtt a delmagyar.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy szeretne dobogón végezni, a célt azonban csak félig-meddig sikerült elérni: - Sajnos az egész hétvégén fékproblémákkal küszködtünk, ugyanis a fék magától elkezdett időnként fogni, a nap második felére pedig teljesen betett a versenyünknek – nyilatkozta Kristóf édesapja, Karai József, aki egyben legfőbb mentora is az ifjú tehetségnek.

A rajt előtt még minden csillogott, és minden rendben is volt.
A rajt előtt még minden csillogott, és minden rendben is volt.

– Az időmérőn még minden jól ment, sikerült megszerezni a harmadik helyet. Hangsúlyozom, több sokkal nagyobb köbcentiméteres motort sikerült megelőznünk a 250-essel. Az első futam rajtja után hatodik volt Kristóf, majd nagy küzdelemben a végén sikerült harmadikként célba érni, ami nagyszerű eredménynek számít. A pálya, köszönhetően a korábbi két napos esőnek meglehetősen saras volt. Sajnos az első futam vége felé fékproblémák jelentkeztek a motoron, amit igyekeztünk orvosolni a két futam közti szünetben, ami úgy tűnt sikerül is, de mint kiderült a második futamból mindössze négy kört tudtunk teljesíteni, miután teljesen befogott a fék.

A második futamot fékprobréma rontotta el a saras pályán.
A második futamot fékprobréma rontotta el a saras pályán.

- Sajnos így kicsit felemásra sikerült a verseny, de bizakodásra adott okot, hogy ezúttal is látszott, Kristóf a nemzetközi mezőny elején van tudása alapján. A szervezés kiváló volt, jó versenyzőkkel, sok résztvevővel. Kristóf futamában például 25-en rajthoz. Most a legfontosabb, hogy kijavítsuk a motort, és a következő futamon már újra 100 százalékos állapotban indulhassunk a pontokért. Nincs sok időnk, hiszen most hétvégén már szintén Csehországban, cseh bajnoki futamon Mahelnice-ben indulunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Város lesz Tiszaalpárból?

Ismét várossá nyilváníttatná a települést Tiszaalpár képviselő-testülete. Legalábbis nem zárkóztak el attól a megbeszéléstől, amelyet az a pályázatíró ajánlott fel. Tovább olvasom