Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Három év börtönt kapott a korrupt munkafelügyelő

Kecskemét - A Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon három év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki korábban munkaügyi felügyelőként vállalkozóktól pénzt kért azért, hogy ne tegyen feljelentést ellenük az alkalmi munkakönyvek hiánya miatt.
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság kétrendbeli vesztegetés gyanúja miatt első fokon három év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki korábban munkaügyi felügyelőként vállalkozóktól pénzt kért azért, hogy ne tegyen feljelentést az alkalmi munkakönyvek hiánya miatt. V. Ferenc korábban a kecskeméti OMMF Dél-Alföldi Munkaügyi Felügyelőségénél dolgozott, mint munkaügyi felügyelő. Munkája során különböző munkahelyeken, építkezéseken végzett munkaügyi ellenőrzéseket, melynek során azt is vizsgálnia kellett, hogy az alkalmi munkavállalók rendelkeznek-e alkalmi munkavállalói (AM) könyvvel, ami a munkanap dátumát, a munkavégzés helyszínét, a munkakört és a bért is rögzíti. V. Ferenc 2007. július 28-án Kisteleken, 2008. április 1-jén pedig Lakitelken tartott ellenőrzést, mindkét esetben építkezési területen, és egyik helyen sem voltak rendben az AM könyvek.

A vádlott az első esetben 20.000,-, a második alkalommal pedig 100.000,- forintot kért és kapott a vállalkozóktól, amiért cserébe valótlanul olyan jegyzőkönyveket töltött ki, miszerint mindent rendben talált.

V. Ferenc ellen az ügy harmadrendű vádlottja, a 100 ezer forintra büntetett P. József tett feljelentést, miután rájött, álellenőrzést tartott nála a férfi. Ezután V. Ferenc - az ellene indított eljárás hatására - már hiába fenyegette meg, hogy ő is bajba kerülhet, P. József vallomást tett a rendőrségen. Az ítélet ismertetésekor kiderült, hogy a lakitelki esetnél hőségriadó kapcsán lett kiküldve ellenőrzésre az elsőrendű vádlott, de amikor észrevette, hogy egy háznál építkezés zajlik, bement ellenőrizni a munkakönyveket.

A három vádlott enyhítés, illetve felmentés, az ügyész pedig mindhárom esetben súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Korábban:

A vádirat lényege szerint az elsőrendű vádlott, V. Ferenc korábban a kecskeméti OMMF Dél-Alföldi Munkaügyi Felügyelőségénél dolgozott, mint munkaügyi felügyelő. Munkája során különböző munkahelyeken, építkezéseken végzett munkaügyi ellenőrzéseket, melynek során azt is vizsgálnia kellett, hogy az alkalmi munkavállalók rendelkeznek-e alkalmi munkavállalói (AM) könyvvel, ami a munkanap dátumát, a munkavégzés helyszínét, a munkakört és a bért is rögzíti. V. Ferenc 2007. július 28-án Kisteleken, 2008. április 1-jén pedig Lakitelken tartott ellenőrzést, mindkét esetben építkezési területen, és egyik helyen sem voltak rendben az AM könyvek.

A vádlott az első esetben 20.000,-, a második alkalommal pedig 100.000,- forintot kért és kapott a vállalkozóktól, amiért cserébe valótlanul olyan jegyzőkönyveket töltött ki, miszerint mindent rendben talált. Az első esetben V. Ferenc a kapott pénzösszegen felül további összegeket is követelt, amit nem kapott meg. Végül a javaslatára - egyfajta bosszúként - az OMMF 400 ezer forint bírságot szabott ki a gazdasági társasággal szemben. Ezt követően bukott le az ellenőr, majd állították bíróság elé, vesztegetés bűntette miatt.

Olvasóink írták

 • 5. Jozsoci 2011. május 23. 12:20
  „A cím végén a kérdőjel felesleges. Én vendéglátós voltam, mehettem volna az ÁNTSZ-hez, de végül nem vállaltam. Már bánom, mert marha jó jövedelmem lett volna /nem a fizetésemből/.”
 • 4. nyomdasz63 2011. május 23. 12:12
  „Azért az sem mindegy,hogy "elfogadott",vagy "kért és kapott" !”
 • 3. atti414 2011. május 23. 12:05
  „Hétköznapi eset. Sajnos.”
 • 2. Nórikám 2011. május 23. 11:47
  „Én elhiszem, de nem vagyok meglepődve! Ez nem egyedi eset!!”
 • 1. gumikacsa111 2011. május 23. 11:20
  „Ezt nem hiszem el!Galádság,rágalom........................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt bomba az Ifjúság utcai óvodában - fotó

Akárcsak másfél hete a közeli általános iskolában, ezúttal sem tartalmazott robbanószert az a csőszerű tárgy, melyet kora reggel találtak az Ifjúság utcai óvodában. Tovább olvasom