Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Három évre ítélték a milliókért szabadulást ígérő gyulai házaspárt

Kecskemét – Jogerősen három év fogházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy gyulai házaspárt: hatmillió forint fejében azt ígérték ismerősüknek, elintézik rokonai kiengedését az előzetes letartoztatásból.
Stégermájer Anna és férje, Stégermájer Zoltán 2009 nyarán felkeresték egy velük korábban munkakapcsolatban lévő ismerésüket, azt állítva: titkosszolgálati kapcsolataik révén el tudják intézni, hogy a férfi két unokatestvérét - akik csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt voltak előzetesben - szabadon engedjék.

A házaspár 2009. augusztus 15-én találkozott Gyulán az előzetesben lévő gyanúsítottak rokonaival, akik azt kérték, hogy egy harmadik férfi szabadulását is intézzék el. A vádlottak ekkor kimentek a szobából, azt a látszatot keltették, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnál lévő befolyásos kapcsolatukhoz telefonálnak, majd közölték, hogy a három személy előzetes letartóztatásának megszüntetése összesen 12 millió forintba kerül. Ennek fele a titkosszolgálati kapcsolatok lefizetéséhez szükséges, a másik 6 millió forintot pedig egy kecskeméti ügyvédnek kell kifizetni, aki majd ellátja a letartóztatottak védelmét.

A rokonok végül nem bízták meg az ügyvédet a védelemmel, de a vádlottaknak, több részletben, kifizették a 6 millió forintot. A házaspár a "titkosszolgálati illetékes megvesztegetésére" átvett összeget a saját céljaira használta fel.

A táblabíróság társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, akiket jogerősen három-három év fogházbüntetéssel sújtott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland vadkendertermesztőt vettek őrizetbe Bács-Kiskun megyében

Őrizetbe vettek egy holland férfit, aki Pálmonostoron lévő házának melléképületében indiai vadkendert termesztett. Tovább olvasom