Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Három évre ítélték az adócsaló kecskeméti vállalkozót

Törökországból importált ruhaneműk után mintegy 200 millió forintnyi adó befizetését mulasztotta el.
Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti vállalkozót, aki Törökországból importált ruhaneműk után mintegy 200 millió forintnyi adó befizetését mulasztotta el.

A táblabíróság adócsalás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat és a szabadságvesztés büntetés mellett egymillió forint vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

A jelenleg ötvenéves nő 2008 februárjában Kecskeméten azért alapított egy kft.-t, hogy ruházati nagykereskedelmet foglalkozzon. Május és november között több mint 12 millió amerikai dollár – mintegy 2,43 milliárd forint – értékű textilárura kért vámkezelést azzal, hogy a termékeket Lengyelországban értékesíti. A benyújtott okmányokkal szemben a ruházati áru egy részét azonban két magyarországi cégnek adta tovább. A belföldi értékesítés után a vállalkozásnak áfafizetési kötelezettsége keletkezett, azonban ezt a vádlott nem vallotta be. A cég terhére az adóhatóság 200 millió forint adókülönbözetet állapított meg.

A nő egy másik, általa irányított textilkereskedelemmel foglalkozó cég nevében valótlan adóbevallást nyújtott be, és több mint egymillió forint társasági adó befizetését mulasztotta el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az interneten zaklatott a bajai férfi

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a bajai férfi ellen, aki a világhálón zaklatott egy… Tovább olvasom