Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Három új helyi járatú busz Kecskeméten

Szerdától három új helyi járatú busz közlekedik Kecskeméten. A beszerzést még 2008-ban indították, de csak most tudnak szolgálatba állni a járművek, amelyek összesen 130 millió forintba kerültek. A vadonatúj buszokra száz ember fér fel, és mindegyik rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.
Ezeket a buszokat már néhány hete megmutattuk, akkor érkeztek meg Kecskemétre, most pedig már a működésbe állításukhoz szükséges összes papírral rendelkeznek, így holnaptól szolgálatba állnak. Összesen hét buszt vásároltak, de ezekből csak három lesz Kecskeméten, a másik négy helyközi és elővárosi szolgálatokat teljesít majd.

A győri Kravtex Kft. Credo típusú 12 méteres félalacsonypadlós helyi kivitelű szólóbusza Euro 4-es Iveco motorral van felszerelve, harmincan ülve és hetvenen pedig álló férnek fel, tehát összesen száz ember utaztatására alkalmasak az egyenként nettó 42 millió forintos autóbuszok, amelyeket légkondicionáló berendezésekkel is elláttak. 2008-ban indították a beszerzést, de a 113 millió forintos állami támogatásból végül csak 71 millió érkezett meg, így a fennmaradó 42 milliót az önkormányzat biztosította. A teljes üzembe helyezési költsége a három busznak 130 millió forint.

Az új járművek több vonalon is teljesítenek szolgálatot, legtöbbször azonban a 10-es, a 20-as, a 16-os, a 9-es és a 6-os vonalakon utazók szállhatnak fel majd rájuk. Mint ismeretes, az önkormányzat május végén nem fogadta el a Kunság Volán beszámolóját, és új közbeszerzési eljárás kiírását tervezi, ami azt eredményezheti, hogy a kecskeméti helyi közlekedést bonyolító Kunság Volán helyét jövőre akár új cég veheti át. A szerződésbontásnak azonban feltételei is lesznek, ugyanis a városnak 2012-ig van élő szerződése a közlekedési vállalattal – tudtuk meg a megbízott vezérigazgatótól, Háry Ernőtől, akivel egyébként a mai napon személyes tárgyalt dr. Zombor Gábor.

A polgármester elmondta, a megbeszélésen a december 31-éig terjedő időszakról volt szó, ugyanis a két fél közös célja, hogy a hátralévő időben a lehető legjobb legyen a kapcsolat a város és a Kunság Volán között. A vezérigazgató szerint sok fontos kérésben sikerült az álláspontokat egymáshoz közelebb hozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméten is becsöngettek

Megkezdődött a tanév a kecskeméti iskolákban, több mint 18600-an ültek be szerda reggel az… Tovább olvasom