Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hatalmas tömeg várta az égből érkező Mikulást - fotók

Kecskemét - Tizenötödször ereszkedett le a toronyból a nagyszakállú. Volt, aki csak félve merte elvenni a csokit, de a legbátrabb apróság meg is ölelte a Gong Rádió Mikulását.
Hatalmas tömeg gyűlt össze hétfőn délután Kecskemét főterén. A szemerkélő eső ellenére mindenki türelmesen várta, hogy idén is - ahogyan az elmúlt tizennégy évben mindig -, leereszkedjen a Mikulás a Nagytemplom tornyából. Miközben a legapróbbak a babakocsiból szemlélték, hogy mi történik körülöttük, a nagyobbak szüleik nyakában ülve, a nagyszakállút formázó lufit szorongatva várták, hogy megszólaljon a toronyóra, és megérkezzen a várva várt Mikulás.

A gyerekek dalokkal hívogatták a nagyszakállút, aki egyszer csak ereszkedni kezdett a toronyból hűséges segítőivel, a krampuszokkal. Miután megérkezett a Mikulás, kinyitotta a puttonyát, és csokit, szaloncukrot osztogatott kicsiknek és nagyoknak. Volt, aki még félénken nyújtotta kezét a nagyszakállú ajándékáért, míg mások bátran járultak elé, sőt, közös fotót is készíttettek vele. A legkisebbek között akadt egy kislegény, aki egyszer csak hirtelen átölelte a Mikulást. – Lacus megígérte, hogy ha kijövünk, megöleli a nagyszakállút – mondta a három és fél éves kisfiú apukája, Danka László. Az apróság büszkén rázta a fejét, hogy ő bizony nem félt a Mikulástól, és elárulta az is, hogy a kedvenc cukorkáját szeretné otthon, a cipőcskéjében találni. - Lehet, hogy lesz benne virgács is, nem? – kérdezte kisfiától mosolyogva az apuka, mire kisfia határozottan ingatta a fejét.

Hatalmas tömeg várta az égből érkező Mikulást - GALÉRIA
- Az egyik legsikeresebb programsorozatunk az adventi, mely minden évben december 5-én kezdődik – tudtuk meg Tőzsér Judittól, a Gong Rádió igazgatónőjétől. - Délelőtt voltunk a hajléktalanszállón, az SOS faluban, a kórházban, a Faragó Béla Gyermekotthonban, valamint a Juhar utcai és a Nyíri utcai iskolákban. December 7-én, 12-én és 22-én pedig szintén a hajléktalanoknak próbálunk segíteni. Hálát adok a Jóistennek, hogy adhatok – tette hozzá az igazgatónő.

Tőzsér Judit arra már nem emlékszik, hogy mikor tudta meg, hogy valójában ki teszi a cipőcskékbe az ajándékot, azt viszont tudja, hogy elsős lehetett, amikor levelet írt a Jézuskának, amit aztán kitett az ablakba. - Fontosnak tartom, hogy ezeket a varázslatokat továbbadjuk a gyerekeknek, hiszen ebben a mai közömbös, közönyös, agresszív világban kell egy kis álom, egy kis csoda – vallja a Gong Rádió igazgatónője.

Olvasóink írták

  • 1. .suhym. 2011. december 06. 08:12
    „Gratulálok!:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anya nélkül: a Csabi családnál járt a delmagyar.hu mikulása

A delmagyar.hu Szent Miklós ünnepén újra felkereste a kecskeméti Csabi családot. A tavaly november 1-jén, szülés közben elhunyt Erzsébet férjét, Pétert és a három gyereket. Tovább olvasom