Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hatmilliárdos bevétel felett a Szentkirályi

Kecskemét - A Szentkirályi Ásványvíz Kft. tavaly 13 százalékkal 6,05 milliárd forintra növelte árbevételét, 2012-ben is ehhez hasonló, 14 százalékos növekedést várnak - közölte a Szentkirályi Ásványvíz Kft. hétfőn az MTI-vel.
A társaság 2011-re 9,6 százalékos árbevételnövekedést tervezett. A vállalat tavaly – a több mint 161 millió liter eladásával – mennyiségben 12 százalékkal többet teljesített, mint 2010-ben.

A cég 2011-ben nem emelte fogyasztói árait, viszont komoly költségeket fordított innovációra a kereskedelmi aktivitás és ezzel a forgalom növelése érdekében is. Elsősorban ennek hatására a Szentkirályi adózás előtti eredménye elmaradt a 2010-hez viszonyítva. Az ACNielsen Piackutató Kft. adatai szerint a kumulált magyar kiskereskedelmi ásványvízpiac 2011-ben mennyiségben 0,5 százalékot, értékben 4,7 százalékot nőtt 2010-hez képest. Egy évvel korábban a piac mennyiségben 1,7 százalékot, értékben 6,2 százalékot esett vissza az előző évhez viszonyítva. A mostani kimutatás alapján a Szentkirályi és az Emese ásványvizeknek köszönhetően a Szentkirályi Ásványvíz Kft. az előző évekhez hasonlóan, értékben tartja kumulált kiskereskedelmi piacvezető pozícióját.

A hotelek, éttermek, kávézók (HoReCa - Hotels, Restaurants, Cafes) területén a Szentkirályi saját kereskedelmi csapata által látogatott boltszáma 117 százalékkal nőtt 2010-hez képest. A gasztro üveges termékek esetében az áremelés ellenére 19 százalékos volumen-növekedést realizált literben, árbevételben pedig 46 százalékkal többet teljesített. A hazai márkák összefogása érdekében a társaság az idén együttműködéseket kezdeményez magyar cégekkel.

A Szentkirályi elsőként az MVM Partner Zrt.-vel fogott össze, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a megújuló energiák fontosságára. Az együttműködés keretében 20 millió ásványvizes palack címkéjén tüntetik fel az MVM Partner Zrt. "Zöldáram" logóját, amely egyben a tisztán megújuló energia szimbóluma is. A tervek szerint az év folyamán további együttműködések várhatók hungarikumot gyártó és magyar cégekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közfoglalkoztatott munkások a sportcsarnok építkezésen

Hétfőn megkezdődött Kecskeméten a Lánchíd utcai Általános Iskolája sportcsarnokának felújítása. A… Tovább olvasom