Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Havi 57 ezer forintot juttat az önkormányzat az árván maradt kisfiúnak

Járadékot szavazott meg csütörtöki ülésén a kecskeméti képviselő-testület annak a 11 éves kisfiúnak, akinek egy közelmúltban bekövetkezett autóbaleset során a teljes családja életét vesztette.
A 11 éves Erik, aki másfél hete egy tragikus balesetben elvesztette szüleit, és két kishúgát december 1-jétől havonta az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét kapja majd, jelenleg 57 ezer forintot. A döntés szerint a járadékot a gyermek 18 éves koráig, illetve középfokú vagy felsőfokú, nappali tagozatos tanulmányainak végéig, de legfeljebb 25 éves koráig kapja majd. Mint ismeretes, a város számlát is nyitott a gyermek javára, ahova várják az adományokat. A számlán eddig másfél millió forint jött össze. A járadékot a közgyűlés egyhangúan megszavazta.

A csütörtöki ülésen módosították Kecskemét idei költségvetését is. A változás főbb elemeinek egyike, hogy a városháza tetőfelújításához a rendelkezésre álló 35 millió forintot újabb 14 millió forinttal pótolta ki az önkormányzat, a tervezői költségbecslés szerint ugyanis a tetőfelújítás mostani munkálatai 49 millió forintba kerülnek majd. Szintén a költségvetést érinti az az örvendetes tény, hogy a Lánchíd utcai iskola fejlesztésére benyújtott pályázat nyert, a támogatás mértéke meghaladja a 17 millió forintot. A Dobó körúti buszmegálló hangterelő falának megépítése is bekerült az idei költségvetésbe, 18,5 millió forinttal. A költségvetés módosítását 15 igen, 2 nem, 4 tartózkódással fogadta el a grémium.

Olvasóink írták

  • 2. Emberségetavilágnak 2011. november 24. 23:21
    „Törvény szerinti árvaellátás jár ennek a gyermeknek.”
  • 1. ambi8 2011. november 24. 16:49
    „Köszönet a városi döntéshozóknak és mindenkinek, akik segítenek.Kérem írják ki a számlaszámot, amire az adományokat el lehet juttatni,hogy minél többen tudjunk segíteni. Köszönettel, egy együtt érző apa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 millió forintos informatikai fejlesztés a megyeházán

Kecskemét - Bács-Kiskun Megye Önkormányzata közel 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást… Tovább olvasom