Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Házkutatás a tolvajoknál: 12 kerékpár, villanymotor és láncfűrész is előkerült

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizse Rendőrőrse még februárban kezdett nyomozni lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.
A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlenek február 22-én este elloptak egy a Lajosmizse, Bajza utcában parkoló segédmotor kerékpárt. A bejelentést követően a járőrök a Kossuth utcában 21 órakor igazoltatták, majd elfogták B. József 20 éves helyi lakost, aki az eltulajdonított motorral közlekedett. A nyomozók beazonosították és elfogták a fiatalember társát, B. Márk 20 éves lajosmizsei lakost, aki gyanúsítotti vallomásában további bűncselekmények - kerítéslopás, kerékpárlopások - elkövetését ismerte el.

Házkutatás a tolvajoknál: 12 kerékpár, villanymotor és láncfűrész is előkerült. Fotó: Police.hu (galéria)

A nyomozás kiderítette, hogy a lopott kétkerekűeket és egyéb eltulajdonított ingóságokat B. Ervin 31 éves helyi lakos vette meg a terheltektől, hogy azokat továbbértékesítse. A férfi otthonában 2014. február 28-án megtartott házkutatás alkalmával 12 kerékpárt, villanymotorokat, láncfűrészeket foglaltak le a rendőrök. B. Ervint orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottak további társa volt egy 16 éves fiatalember is, aki legutóbb 2014. március 2-án lopott el egy kerékpárt Lajosmizsén, melyet eladott, azonban a nyomozók megtalálták az eltulajdonított biciklit és lefoglalták azt.

Házkutatás a tolvajoknál: 12 kerékpár, villanymotor és láncfűrész is előkerült. Fotó: Police.hu (galéria)

A rendőröknek a lefoglalt kerékpárok közül többnek a tulajdonosát ez idáig nem sikerült beazonosítaniuk. Kérjük, hogy akitől az elmúlt időszakban Lajosmizsén vagy Kecskeméten loptak el kerékpárt, de arról eddig a nem tett bejelentést, jelentkezzen a Lajosmizsei Rendőrőrsön - tudatta a delmagyar.hu-val Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági Otthon: Élményekre nyitva 2014-ben is

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon hat különleges eseménnyel járul hozzá a Kultúrházak Éjjel-Nappal… Tovább olvasom