Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Hétvégi programok Bács-Kiskunban

Mi az a budo? Ki akarta megszerezni a Mindentvarró Tűt? Miről mesélnek a csillagok? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk, ha ellátogatunk azokra a programokra, melyekkel Bács-Kiskun megye településein ezen a hétvégén várnak bennünket.
Karaván klub Soltvadkerten

Szabadka lesz a témája a soltvadkerti Karaván klub összejövetelének január 27-én, pénteken 17 órakor. Az előadó Király Gábor, a kiskunhalasi Művelődési Központ igazgatója lesz. Ezen kívül egy kiállítás is várja az érdeklődőket, ahol azokból a képekből láthatnak válogatást, melyeket Szabadkán készített Szűcs Károly kiskunhalasi művészettörténész.

Előadás a budoról

A Kecskeméti Aikido Egyesület sorozatának első előadásán január 28-án, szombaton 15 órától megtudhatjuk, hogy mi is az a budo. Aki pedig mesél erről, valamint a kardvívás és a szamurájság kezdetéről, az nem más, mint Szabó Balázs 5 danos aikido mester. Az előadás helyszíne a Burga utca 1. szám alatti Sumikiri dojo.

Csillagközi kalandok

Ezen a hétvégén érdemes lesz ellátogatniuk a Kecskeméti Planetáriumba azoknak, akiket érdekel a titokzatos világűr. Január 28-án, szombaton ugyanis két előadással várnak kicsiket és nagyokat. A csillagokról és a bolygókról 15 órától hallhatunk, a Föld születése és jövője előadás pedig 16 órakor kezdődik.

Jótékonysági koncert

A Szent József Katolikus Általános Iskola német nemzetiségi diákjai részére készítenek népviseleti ruhákat annak a jótékonysági koncertnek a bevételéből, melyre január 28-án, szombaton 18 órakor várja az érdeklődőket a Katymár-Madarasi Harmonika Zenekar. A helyszín a Kiskunhalasi Művelődési Központ.

Aprók tánca Kiskunhalason

Boldogasszonyhavi Aprók Táncára várja a 14 éven aluli gyerekeket és szüleiket a Fészekrakó Egyesület és a Pásztortűz Egyesület január 28-án, szombaton 15 órakor. A tánc mellett lesz énektanítás és egy kis kézműveskedés is. A program helyszíne a városi könyvtár.

Cérnácska Szabócska

Jártatok már igazi varrószalonban? Nincs annál érdekesebb dolog a világon! Van benne pedálos varrógép szép kovácsolt vaskerékkel, próbababa mérőszalaggal a nyakában, varróasztalka tele titokzatos holmikkal. Itt él emlékei között Málika varrókisasszony, aki szívesen mesél a környék gyermekeinek a hajdan volt időkről. A tárgyak segítségével a Ciróka Bábszínházban január 29-én, vasárnap 9.30-kor és 11 órakor megelevenednek Cérnácska Szabócska kalandjai, aki a világ végére is elment, hogy megszerezze szerelmének a Mindentvarró Tűt.

Galambkiállítás

Ezen a hétvégén galambkiállítás várja az érdeklődőket a Vaskút Közösségi Házban Baján. A tárlat szombaton 9 -16 óráig, vasárnap 9-13 óráig látogatható.

Terray Orsolya estje

Terray Orsolyát, a Bajai Fiatalok Színházának tagját ismerhetjük meg január 28-án, szombaton 20 órától és január 29-én vasárnap 19 órától a bajai Véndió Vendéglőben. A művésszel ezen a két esten Pethő Attila beszélget életútról, művészeti munkásságról, és közben felcsendülnek Terray Orsolya kedvenc dallamai színházi szerepeiből, életének fontosabb állomásaiból, valamint néhány duett is vár ránk meglepetés vendégekkel!

Előadás a hidegháborúról

A hidegháború mint békerendszer címmel tart előadást Maruzsa Zoltán, az ELTE BTK Történeti Intézetének Phd egyetemi adjunktusa január 30-án, hétfőn 18 órától a bajai Ady Endre Városi Könyvtárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikli tolvajokat fogtak a rendőrök Kecskeméten

Villámgyorsan kiértek egy bicikli lopás helyszínére a rendőrök, így sikerült elfogni a két tolvajt. Tovább olvasom