Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Hétvégi programok Bács-Kiskunban

Bár erre a hétvégére vastag hótakarót és fagyos mínuszokat ígérnek a meteorológusok, a szabadidőnket nem muszáj a négy fal között töltenünk. Bács-Kiskun megye településein számos programmal várják a kikapcsolódásra vágyókat.
Festékmanó

Érzékelésfejlesztő kreatív játszócsoport indul 15-36 hónapos babáknak február 4-én, szombaton 9.30-kor a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. Hagyjunk nyomot a papíron, tenyérrel, ujjal, lábbal, ecsettel, dugóval, szivaccsal vagy mondjuk egy fogkefével! Szobrászkodjunk só-liszt gyurmával! A kalandokhoz játszós ruhában várják a gyermekeket! Foglalkozásvezető: Demény Judit tanító, óvodapedagógus.

Mazsola

Ismét tekerős mesedia délelőttre várják a családokat a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A közös zenéléssel, kézműves foglalkozással összekötött foglalkozáson február 4-én, szombaton 10 órától Süsü a sárkány meséjét hallhatjuk.

Bálok hétvégéje Baján

Ezen a hétvégén két bál is várja a kikapcsolódásra vágyókat Baján. A Svábbálra a művelődési központban, a Sportbálra pedig a Bereczki Máté Szakképző Iskola Sportcsarnokában várják az érdeklődőket február 4-én, 19 órától.

Sporthétvége Soltvadkerten

Ezen a hétvégén a sporté a főszerep Soltvadkerten. A sportcsarnokban a Női Asztalitenisz NB-II bajnokság következő fordulójában Kecskeméttel mérkőzik meg a Soltvadkerti TE február 4-én, szombaton 11 órától. Másnap pedig ugyanitt a XII. Vadkert FC Kupa várja a focirajongókat.

Szemenszedett mese

A Szemenszedett mesével várja a családokat a Ciróka Bábszínház február 4-én, vasárnap 9.30-kor és 11 órakor. A Grimm testvérek kevésbé ismert története egy fordított világban játszódik, egy olyan országban, ahol egy, három vagy öt szeme van mindenkinek. Itt bizony a két szemmel született Erzsikére ferde szemmel néznek, hiszen olyan furcsa, ijesztő és idegen. A vicces Hamupipőke történetben a kiközösített, cselédsorban tartott kétszemű kislány jó szívének és bátorságának köszönhetően végül győzedelmeskedik, sőt még a párját is megtalálja. Mi nézők pedig megtanulunk más szemmel nézni azokra, akik mások, mint mi vagyunk.

Premier a teátrumban

Vasárnap este új bemutatóval várja a közönséget a kecskeméti Katona József Színház. A teátrum új premierjét, az Amazonokat február 5-én, 19 órakor láthatja a nagyérdemű a Kelemen László Kamaraszínházban. A Réczei Tamás által írt és rendezett darabban tíz idegen ember utazik összezárva egy vasúti kocsiban. Különböző az életkoruk, a származásuk, az élettapasztalatuk, a problémamegoldó stratégiájuk, az egyéniségük. Az országot, ahol élnek, ahol szeretnek és gyűlölnek, és ami eddig olyan stabilnak tűnt, katasztrófa sújtja – mindenkinek menekülnie kell. A menekülés, a közös veszély feloldja a gátlásaikat, mesélni kezdenek; elsuttogják vagy kikiabálják magukból azokat a magánéleti problémákat, amiket az ember inkább szemérmesen elhallgat, elfojt, mert a társadalmi elvárásoknak igyekszik megfelelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítéletidő: kiadták a narancssárga riasztást

A várható nagy mennyiségű havazás, illetve hófúvás miatt szombatra már narancssárga, vagyis… Tovább olvasom