Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hétvégi programok Bács-Kiskunban

Mit kell tudni a tűzgömbökről és a meteorrajokról? Mi az a Balázs-járás? Milyen titkokat rejt az Öregmalom fogadó? Többek között ezekre is fény derül ezen a hétvégén Kecskeméten, de kiderül az is, hogy ki nyeri meg a jelmezversenyt.
Farsangi vigadó

A Kulturális Központ aulájában február 10-én, pénteken este farsangi vigadó várja a táncolni vágyókat. Az aprók táncán 17-19 óráig népi játékokat, farsangi szokásokat ismerhetnek meg a legkisebbek, valamint táncokat tanulhatnak a Kiskunság tájegységről. A gyerekeket ezen kívül kézműves foglalkozás és mese is várja. A csutribál 19 órakor kezdődik, ahol a fiatalok györgyfalvi táncot tanulhatnak Lukács Lászlótól. A felnőtt táncház 21órakor veszi kezdetét kiskunsági, széki, kalotaszegi, magyarbődi és mezőségi táncrendekkel. A táncmesterek Böde István és Adler Írisz, a Népművészet Ifjú Mesterei lesznek, a talpalávalót pedig a Hegedűs Együttes húzza.

Tükörtermi Családi Mesehangverseny

Prokofjev népszerű, zenés története, a Péter és a farkas elevenedik meg február 11-én, szombaton 16 órától a Kecskeméti Ifjúsági Otthon mesehangversenyén. A történet a pezsgő tavasz első napján veszi kezdetét. A gyönyörű reggelen Péter és barátai - egy kismadár, egy macska és egy kelekótya kacsa - hihetetlen kalandokba keveredve túljárnak a hatalmas, gonosz farkas eszén. A különleges fúvós és ütős hangszerek bemutatóját a zenekar farsangi meglepetése követi, majd az előadás után ritmushangszereket készíthetnek a gyerekek.

Űrbéli történetek

Ezen a hétvégén ismét két előadással várják az Univerzum titkaira kíváncsi látogatókat a kecskeméti Planetáriumban. Február 11-én, szombaton 15 órától az űrből származó kövekről, 16 órától pedig a tűzgömbökről, meteorrajokról és kozmikus ütközésekről hallhatunk.

Farsang három napjában

A Zenélő Kalendárium mesés-zenés előadására várnak kicsiket és nagyokat a Szórakaténuszban február 11-én, szombaton 16 órakor. Mi az a Balázs-járás, a vénlánycsúfoló vagy a lusta asszony tánca? Megtudhatjuk Balogh Melinda, Horváth Sára, Kacsai Lili és Hegedűs Luca előadásából, melyben megelevenednek a farsangi időszak népszokásai.

Batyus farsangi bál

Batyus családos farsangi bálra várnak minden kicsit és nagyot február 11én, szombaton 18 órától a Szentcsalád Plébánián! A belépődíj egy tányér sütemény vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy olyan tombola tárgy, amit ajándékozója is szívesen megnyerne. Jelmezverseny is lesz, gyermek, felnőtt és családos kategóriában.

Malom mese

Aki betér a kakasdombi Öregmalom fogadóba, az a házigazdák jóvoltából fültanúja lehet egy igaz történetnek. Erről szerezhetnek bizonyságot mindazok, akik ellátogatnak február 12-én, vasárnap 10.30-kor a Ciróka Bábszínház Malom meséjére. Kenyértésztagyúrás közben megelevenedik az ördög, a malom és a jóisten históriája, a tésztából ördögarc lesz, a szita pedig glóriaként lebeg a Jóistent játszó fogadósné feje felett. A nézőből búzaárus, kötélárus, babárus lesz, és akinek nem jut szerep, az a vásári forgatag részeseként figyelheti az eseményeket. A fogadó ajtaja nyitva, tessék besétálni rajta!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 10 centi hó érkezik a hétvégén

A hétvégére újabb havazást jósolnak a meteorológusok Bács-Kiskun megye területére. Ahogy egy hete, most is három napos havazásra készülhetünk, de kisebb mennyiségben. Tovább olvasom