Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Hogyan legyünk sikeresek, szerelmesek 2012-ben?

Kecskemét – A Szilvesztert rengeteg népi hiedelem, babona és szokás kíséri. A delmagyar.hu ezúttal annak járt utána, mit érdemes ilyenkor megtenni az ember fiának és leányának, hogy az újesztendő sikerekben, szerelemben gazdag legyen.
Mindenki ismer Szilveszter napi szokásokat, az is gyakori, hogy sokan sokféle módon ismerik ezeket a régről jövő hiedelmeket. A delmagyar.hu ezúttal arra vállalkozott, hogy olvasóinak olyan praktikákat ajánl a figyelmébe, amelyek egészséget, boldogságot és bőséget ígérnek az újesztendőben. Január elsejét általában egy új élet reményével, fogadalmakkal a hátunk mögött kezdjük. Ám nemcsak vakmerő elhatározások révén lehetünk sikeresebbek az újesztendőben, a lusták figyelmébe ajánljuk a következő trükköket:

Kerüljük a szárnyasokat! Újév napján ne együnk csirkét, mert az egész évre elkaparja a szerencsénket, aztán hiába tippeljük meg minden héten szorgalmasan az 5-ös lottó számait. Pulykát sem ajánlott fogyasztani, ugyanis a pulyka a néphiedelem szerint mérges állat, így haragot hoz a házba. A hallal pedig elúszik mellőlünk Fortuna is. Együnk inkább malacot, ami előtúrja a szerencsénket. Akik a pénzre áhítoznak, kanalazzanak pár falat babot, borsót vagy lencsét.

A malac előtúrja a szerencsénket.
A malac előtúrja a szerencsénket.

Az év utolsó napján kerüljük a házi munkát! Nem szabad mosni, sepregetni, a szemetet kivinni, ugyanis ezekkel mind-mind megfosztjuk magunkat a szerencsétől.

Ne engedjünk nőt a házba! Régen úgy tartották, ha nő lép a lakásba, elviszi, ha férfi, meghozza a sikeres újesztendőt.

Amit az újév első napján teszünk, az jellemzi majd egész évünket! Ezért érdemes meggondolni, mibe fogunk: lehetőség szerint pihenjünk sokat.

Férjfogó praktikák Szilveszterkor

Ma már kevésbé ismertek azok a praktikák, amelyekkel a lányok a jövendőbelijük nevét tudhatják meg. Íme, néhány kreatív ötlet a régi időkből, – a Luca-cédulákon túl – hogyan lehetnek okosabbak a férjet keresők kizárólag Szilveszter napján: hideg vízbe olvasztott viaszt vagy ólmot kell csepegtetni, és a kirajzolódó betűből, megtudható a leendő férj nevének kezdőbetűje. Akik azonban nem szeretnek találgatni, hogy a fazék alján lévő B betű Bence, Bálint vagy éppen Balázs, illetve további probléma, hogy hirtelen nem találnak otthon olvasztani való ólmot vagy viaszt, azoknak a jós-gombócokat ajánljuk. Gyúrjunk gombócokat, ezekbe tegyük bele kiszemeltjeink nevét, és a forró vízben elsőként feljövő finomság megmutatja a szerencsés nevét. Nem utolsó sorban pedig jól is lakhatunk a procedúra végén. A fent említett módszerekre garanciát nem vállalunk. Férjfogónak manapság már lehet, az is elég, ha az estének rövid szoknyában indulunk neki. Az egyedül hazatérő lányoknak pedig azt ajánljuk, tegyenek a párnájuk alá tükröt, így megálmodhatják, ki a nekik való fiú.

Olvasóink írták

  • 1. Picim 2011. december 31. 14:43
    „Még jó, hogy nem vagyok babonás. Kétszer vittem ki a szemetet, főzök-sütök... hihihi És örülök, hogy a férjem beengedett a házba. :-D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tesco bécsi virslije is bekerült a legjobbak közé

Az 5 pontos, legjobb kategóriába került a sertéshúsból készült termékek közül például a Horeca bécsi… Tovább olvasom