Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hónapok óta nem láttak pénzt a sürgösségi ügyeletet ellátó orvosok

Hónapok óta nem kaptak bért a sürgősségi orvosi ügyeletet ellátó orvosok. Egyebek mellett ezt a kérdést tárgyalta meg legutóbbi ülésén a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás.
A probléma abból adódott, hogy a félegyházi önkormányzat 7 hónapja nem fizetett a központi háziorvosi ügyeletet működtető Emergency Service Kft.-nek - adta hírül a Trió TV.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere hívta fel a figyelmet arra, hogy jelentős elmaradása van Kiskunfélegyházának az Emergency Service Kft. felé. Ezt követően kezdeményezte, hogy a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás február 29-ei ülésén fogalakozzon a problémával. Elképzelhető volt ugyanis, hogy a háziorvosi ügyeletet működtető Kft. befejezi tevékenységét.

Az ülésen dr. Hőnyi Péter, az Emergency Service Kft. orvosi igazgatója is jelen volt, aki megerősítette a finanszírozási problémákat. A Kft. minden településsel külön kötött szerződést, akik havonta fizetnek feléjük. Juhász Miklós, a társulás munkaszervezet-vezetője elmondta, Félegyháza kivételével minden település teljesítette fizetési kötelezettségét. A településeknek 120 napos fizetési határidejük van. Félegyháza 7 hónapos tartozásából 3 hónap, már 120 napon túli. Ebből egyet hétfőn átutaltak a Kft.-nek.

Juhász Miklós hozzátette, márciusban további két hónapot törlesztenek a félegyházi önkormányzat hátralékából. Az ülésen szóba került az orvosi ügyeleti helyiség is, melynek alapterülete és állapota is hagy kívánnivalót. Várhatóan ebben a kérdésben is megoldás születik.

Olvasóink írták

  • 2. gavallér 2012. március 06. 11:14
    „Be lepte a hó. Én se láttam!”
  • 1. spiler 2012. március 03. 07:31
    „ne dolgozzanak3-4 napot MINDJÁRT FIZET A KORMÁNY MERT AKKOR LESZ MINDENRE PÉNZ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dermesztő hidegre ébredünk szombaton

Szombaton erőteljes lehűlés várható, de napközben így sem kell majd fagyoskodnunk, 10 fok is lehet.… Tovább olvasom