Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Horváth Attila kapta a Kecskeméti Kultúra Mecénása díjat

A jelöltek és a végső díjazott személyéről 24 kecskeméti kulturális intézmény és művészeti együttes jogosult dönteni titkos szavazással.
A díjat Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője alapította 2012-ben, azzal a céllal, hogy a kulturális élet képviselői közösen köszönjék meg az irányukba tanúsított figyelmet és támogatást a gazdasági élet szereplőinek.

A képen balról jobbra: Nagy Dezső Sándor, Horváth Attila, Ittzés Tamás, fotó: Siklós Péter
Nagy Dezső Sándor, Horváth Attila, Ittzés Tamás.
Fotó: Siklós Péter

A díjat évente egy személy kaphatja: olyan cégvezető, aki sokat és kitartóan áldozott a kecskeméti kulturális rendezvények, intézmények támogatására, mintegy cégfilozófiájában is vallva a kulturális mecenatúra fontosságát.

A díj alapítója minden évben 100 ezer forintot is felajánl a díjazott cége részére, azzal a kimondott kéréssel, hogy az összeget (akár azt meg is toldva) forgassa vissza a kecskeméti kultúrába. De a Bohém Ragtime Jazz Band-et (az alapító zenekara - a szerk.) és az általa rendezett fesztivált és a Kecskeméti Jazz Alapítványt a díjazott nem támogathatja a díjból.

A díjat a hétvégén huszonharmadik alkalommal zajló Bohém Fesztivál első napján adta át Ittzés Tamás Horváth Attilának, aki a díj mellé Nagy Dezső Sándor üvegszobrász egy alkotását is átvehette az alkotótól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol teadélután óvodásoknak

A Corvin Mátyás Általános Iskolában az iskolába készülő óvodás gyerekeket várják április 3-án… Tovább olvasom