Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

˝Hova menekült Ruzsa Sándor?˝ - Libafesztivál Kiskunfélegyházán

A rendőrség is képviseltette magát a 15. alkalommal Kiskunfélegyházán megrendezett Libafesztiválon.
A két napos családi, gasztronómiai és hagyományőrző rendezvényen szeptember 7-én a kiskunfélegyházi rendőrök különböző interaktív programokkal igyekeztek a családokat, de leginkább a fiatalokat bevezetni a munkájuk érdekes, szerteágazó világába.


A városi bűnmegelőzési előadó rendhagyó úton teremtette meg annak a lehetőségét, hogy nyomozói, illetve bűnügyi technikai szerepkörben kipróbálhassák magukat a fiatalokat. Az érdeklődő gyermekek feladata ugyanis az volt, hogy egy játékos kalandtúra keretében megtalálják a legendás betyárt, Rózsa Sándort.


A történet szerint Rózsa Bandi és testvére, Sándor előző éjszaka „vereködést" szítottak a közeli kocsmában. Bandit a pandúrok cellába zárták és vallatóra fogták, sikertelenül. A résztvevő gyermekeknek kellett felgöngyölíteni a bűncselekményt a kialakított nyomok alapján, a bűnügyi technika eszközeivel. A felderítés a rendőrség udvarán kezdődött. A nyomok a Petőfi Házba vezettek, ahol ugyan a gyanúsítottat nem találták, viszont félegyházi nótákat és kunsági lépéseket tanulhattak.

Egy önkéntes fiatalokból álló csoport - akikkel a kapitányság már korábban is együtt dolgozott - kisfilmje vezette rá az ifjú nyomozókat, hogy hová menekült Rózsa Sándor. A történet korhűségét a Kiskun Múzeum segítségével kialakított cella berendezésével valósította meg a kapitányság.

A három állomásos kalandtúrán résztvevő közel 200 gyermek és szülő számos új élménnyel gazdagodott. A program szervezői - a megyei baleset-megelőzési bizottság jóvoltából - ajándéktárgyakkal is emlékezetesebbé tették a játékosok napját.

Olvasóink írták

  • 1. kontrapista 2013. szeptember 12. 08:57
    „A " libafesztivál " is csak egy Fideszes kampányfogás, ami a választási kampányról szól.
    u.i.
    kérdés : ki lenne a libafesztivál kiemelt aktuális vendége ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti színészeket is díjaztak a színházi szemlén

Trokán Nórát a legjobb színésznek, míg Porogi Ádámot a legjobb mellékszereplőnek választották. A… Tovább olvasom