Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Hungarikum zöldségfajtákat nemesítenek Kecskeméten

Uniós támogatással új tevékenységbe, hungarikum zöldségfajták nemesítésébe kezd magyar genetikai források felhasználásával a kecskeméti telephelyű Zöldségmag Kft.
A cég tájékoztatása szerint a programot támogatja a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP). A projekt összköltsége 219.225.000 forint. Ebből a kutatás-fejlesztési (K+F) projekttámogatás keretén belül igényelt pénzügyi segítség összege 98.651.250 forint volt. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Zöldségmag Kft. 2004-ben alakult, fő tevékenysége a nemesített és a fajtalistán szereplő fajták vetőmag szaporításának szervezése, a termelő partnerek felkutatása, a vetőmag termelési folyamat szaktanácsadással való segítése és a folyamat ellenőrzése.

A mostani projektben 4 új zöldségfajta nemesítése és fajtabejelentése valósul meg. Egy középérésű, lisztharmat ellenálló zöldborsó fajta, egy kápia típusú, vírusellenálló paprika hibrid, egy magnélküli, sötét héjú görögdinnye hibrid és egy rövid tenyészidejű, hajtatási fejeskáposzta hibrid nemesítésére kerül sor a tavaly júniusban elindított program keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontottak egy transzformátort a tolvajok

Háromszázezer forintos kárt okozott a tolvaj egy Dunafalva közelében lévő transzformátor… Tovább olvasom