Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Ifjúsági Otthon: Élményekre nyitva 2014-ben is

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon hat különleges eseménnyel járul hozzá a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programsorozathoz.
Február 28. és március 2. között zajló eseményt pénteken 10 órakor a legkisebbeknek (2-4 éveseknek) szóló táncos, énekes, mondókázó népi játékokkal, az Eszterlánc című foglalkozással nyitjuk az Ifjúsági Otthon tükörtermében.

A következő programunkkal a felnőtteket repítjük el a Royal Opera House London káprázatos falai közé. Bács-Kiskun megye egyetlen art mozijában, az Otthon Moziban 18 órakor kezdődik a Don Giovanni W. A. Mozart két felvonásos operája felvételről.

Másnap a II. Magvas nap kezdődik: 9 órától minden a magok, vetőmagok körül forog. Előadások váltják egymást egészen 15 óráig, közben pedig folyamatosan a Magbörzén zajlik a rég elfeledett és az új fajták csere-beréje.

A nap végén 16 órától az ügyes kezű családok veszik birtokba a házat. A Farsang-farka mulatsággal célunk, hogy most már végleg kiűzzük a telet Kecskemétről. 16 órától kiszebábot készítünk, amit a rendezvény végén a téltemetés keretében elégetünk. A lehetőségekhez képest igyekszünk jó nagy zajt csapni sok énekkel, tánccal az állat maszkos, alakoskodó játékok során. Ezen kívül elmaradhatatlan a fenséges fánk majszolás a kicsik és nagyok örömére.

Vasárnap, ha még nem volt elég a táncból, akkor 10 órától a Step & Go Társastánc Klub félévzáró bemutatója kezdődik. Sok kis csillogó tekintet és gyors táncos lábak forognak a színpadon a divat-, modern-, és társastánc ritmusaira.

A pörgő, izgalmas hétvége után lehetőség van még egy kis elmélyült gondolkodásra a Kor-Szak kiállítás megtekintése közben. Március 5-ig láthatók az Ifjúsági Otthon DiákGalériájában Kovács Mátyás és Óvári Gergő alkotásai. Két azonos korú jó barátról van szó, alkotásaik mégis merőben eltérőek.

Az Ifjúsági Otthon 2014-ben is „Élményekre nyitva" várja látogatóit február 28-tól március 2-ig!

A programokról részletesen a honlapunkon olvashat, a programsorozatról bővebben itt

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemét is csatlakozott a Mintamenza programhoz

Az országos szakmai együttműködésről szóló megállapodást hétfőn írták alá. Tovább olvasom