Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Így érettségiztek élsportolóink anno

Kecskemét - Kíváncsi, hogyan vette az érettségi akadályokat Wittmann Krisztián, Kiss Olivér és Farkas István? Nekünk elárulták!
Kíváncsi, hogyan vette az érettségi akadályokat Wittmann Krisztián, Kiss Olivér és Farkas István? Nekünk elárulták!

Wittmann Krisztián
Wittmann Krisztián
Wittmann Krisztián
, a Kecskeméti KSE kosárlabdázója:
- Fehérváron tettem le az érettségit 2004-ben. Kedvenc tantárgyam a matematika volt, így ez sikerült a legjobban. Az idegenforgalmi ismeretek órát nem nagyon kedveltem, így ez nem ment annyira jól. Utólag visszanézve könnyűek voltak a feladatok, bár amikor írtam akkor nehezebbnek találtam őket. Nem használtam semmilyen segédeszközt, nem akartam kockáztatni, szerencsére jó tanuló voltam, így könnyedén le tudtam érettségizni. Nálam mindig a tanulás volt az első, és a szórakozás a második.

Farkas István
Farkas István
Farkas István
, a Kecskeméti TE-Ereco labdarúgója:
- 2003-ban érettségiztem, eleinte bennem volt a természetes drukk, de amikor elkezdtem írni a feladatokat, akkor megszűnt az izgulás. Középiskolában jó tanulónak számítottam, folyamatosan tanultam, rendesen dolgoztam a tanórákon, így nem találtam annyira nehéznek az érettségit. Április vége felé csak át kellett nézni a dolgokat, és könnyen ment ezután a vizsga. Voltak olyan tárgyak, például a történelem, ami nagyon jól ment, a matek viszont már kevésbé ment zökkenőmentesen. Ha még egyszer le kellene érettségiznem, úgy érzem sikerülne másodszor is.

Kiss Olivér
Kiss Olivér
Kiss Olivér
, a PP Kecskeméti SE kézilabdakapusa:
- 2005-ben érettségiztem le Szegeden, nagy izgalmakkal, és rengeteg tanulással vágtam neki. Sajnos nem voltam olyan diák, hogy odafigyeltem órán, így nagyon komolyan kellett rá készülnöm. Négyes átlaggal lehoztam a vizsgáimat, örültem az elért eredményemnek. Ha a szóbeli, és az írásbeli között kell választani, én úgy érzem nekem a szóbeli sokkal egyszerűbb volt, jó a beszélőkém, így ez számomra nem jelentett akadályt. A történelemmel nagyon sokat küzdöttem, viszont az angolt, annak köszönhetően hogy általános iskolában angol tagozatra jártam nagyon simán behúztam. A matematikát abban a korosztályban, amiben én voltam már az új érettségi rendszer szerint írtuk meg, nekem elsőre hármas lett, utána újra lehetett volna írni, mert akkor szűrődtek ki a tételek, de én nem tettem meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméten a magyar műszaki értelmiség

Kecskemét új autóipari központként, és mint a műszaki felsőoktatás egyik bázisa, első vidéki… Tovább olvasom