Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Így ünnepelték 1956 hőseit Kecskeméten - galériával

Kecskemét - Békésen zajlott az ’56-os megemlékezés Kecskeméten. Több mint 200-an gyűltek össze a Szabadság téren, hogy leróják tiszteletüket a forradalom hősei előtt.
A szemerkélő eső búskomor hangulattal töltötte meg az idei ’56-os megemlékezést Kecskeméten, de a Szabadság tér még a nyirkos idő ellenére is megtelt: körülbelül 200-an gyűltek össze, hogy megemlékezzenek az 55 éve történtekről. Ebben a Bányai Júlia Gimnázium diákjai segítettek, akik érzékletes irodalmi összeállítással idézték fel az 56-os eseményeket. A műsort Kuna Lajos vezetésével a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar is színesítette.

Október 23-ára emlékezett Kecskemét - GALÉRIA (Fotók: Koller István)

Az előadás után Salamon László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője beszédében arra buzdított, hogy a múlt eseményeiből merítsünk erőt a jelen problémáinak megoldásához. Mindenekelőtt a szabadságot kell megbecsülnünk, hiszen ellentétben a kommunista diktatúra elnyomásával, most van választási lehetőségünk, amihez természetesen hozzátartozik a tévedés joga is. A másik nagy tanulságnak azt tartja, hogy a sokszínűség, belső ellentétek és viszályok ellenére össze tudtunk fogni a nemzet érdekében, ami szintén példaértékű a jövő generációi számára.

A megemlékezésen tiszteletét tette természetesen Zombor Gábor polgármester is, valamint Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke. A sorok közt ott volt még többek közt Kiss Jenő, a Katona József Színház neves művésze is.

A műsor végeztével megkoszorúzták az ’56-os emlékművet, majd a Szózat zárta a békés vasárnap délelőtti megemlékezést.

Olvasóink írták

  • 1. quaker 2011. október 24. 11:44
    „Jó idő esetén ennél többen vannak a téren bármelyik hétköznapon.
    Talán nem véletlen, hogy szinte a kutyát sem érdeklte az ünnep a műsorban résztvevők és családtagjaikon, na meg a hivatalból, kötelezően megjelenni kénytelen díszpintyeken kívüll.
    Nem lehet mindent a rossz időjárásra fogni, a 200 fő a kellemetlen időjárástól függetlenül is nevetségesen kevés létszám.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabálytalanul kanyarodó kamion okozott balesetet

Kamion és személygépkocsi ütközött össze Kecelen a Kossuth és az Ipartelep utca kereszteződésében. Tovább olvasom