Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Igyon majd sok folyadékot – másnapra elhunyt a beteg

Kecskemét – A Kecskeméti Városi Bíróság hétfőn tárgyalta volna annak háziorvosnak az ügyét, akinek betege még 2007 áprilisában hunyt el, miután – a vád szerint – nem kapott megfelelő ellátást.
A vádirat szerint a kecskeméti orvost 2007. április 27-én hívta ki a sértett testvére Ótemető utcai lakásukba azzal, hogy a nő öntudatlan állapotban fekszik. Az orvos megállapította, hogy a beteg asszony lélegzik, erősen verejtékezik, a pulzusa pedig a normális és a gyorsult határán van. Bár a doktor látta, hogy a nő erősen verejtékezik, azt mondta a sértett testvérének, hogy nem kell felkelteni. Azt tanácsolta, hogy miután a beteg felébredt, igyon majd sok folyadékot. Ezt követően az orvos távozott a lakásból, a nő pedig másnapra elhunyt. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a háziorvost, miután nem végezte el az olyan alapvető vizsgálatokat, mint a tüdő és szívműködés meghallgatása, a vérnyomásmérés, a hőmérőzés, illetve a vércukormérés. A vádlott hétfőn áll bíróság elé. Az ügyet ma tárgyalta volna a Kecskemét Városi Bíróság, de a védő kérésére végül január 19-re napolták a tárgyalást.

Olvasóink írták

 • 12. frsbegbie 2010. november 29. 23:42
  „azért vicces, hogy egyesek nagyon szelektiven kezelik a DM cikkeit... néha habzó szájjal kiáltoznak, hogy HAZUGSÁG! SZÓ SEM IGAZ! bezzeg mikor orvosokat szapuló cikk a téma, akkor MINDEN helytálló. azért van biróság, hogy eldöntse mi is történt... feltételeyem, hogy kedves flexsnake** hozzászóló nem azonos a flexnake (* nélküli) hozzászólóval.
  ´Jozko´ Igaza van, de nagyon-nagyon keveset tudunk.... A mai világban, főleg a flexsnake** hozzászóló mentalitás miatt az orvosok már szinte kész jogászok, és nem csak a beteggel foglalkoznak, hanem azt is nézniük kell: miért fog most éppen ez a kedves beteg feljelenteni? Ezért hiszem nehezen a leirtakat, és előző hozzászólásomban is azért irtam, hogy HA valóban igy van. Bizony vannak nagyon rossz orvosok, de a sztori nem teljesen életszagú, főleg a mai világban nem. két verzió a nagyon sok lehetséges közül: A) Az orvos hülye, látszólagos nemtörődése, a tény hogy nem nagyon aggódik MEGNYUGTATJA a butácska hozzátartozót... B) A seggrészeg, tántorgó tesó kihivja az orvost a szintén alkoholszagú, de épp beteg nővérhez. Az orvos azt hiszi ´á csak részeg mint a másik´. Megjegyzem mindkét esetben hibázik az orvos, de mégis elég különböző helyzet. Lehet hogy a tesó még részeg és verbálisan agressziv. Lehet még fokozni.
  Két esetet mesélnék el, ami velem történt meg: A) mentősként kihivtak egy földön fekvő, alkoholszagú, és kellöképpen úgy is viselkedő emberhez. Nem tudott értelmes szót kinyögni, lábra állni és erős alkoholszaga volt. Bevittük a ´detoxba´ ahol azonban előkerült egz INZULINOS fecskendő a hátizsákból. Ekkor már sejtettük ,hogy itt valami más is lehet. NAGYON alacsony vércukra volt (megjegyzem a vércokorszintmérő nem tartozott az adott szintű mentőautó kellékei közé). Kapott egy kis ´cukros´ infúziót, felült, teljesen éber lett, képben volt. Mint kiderült cukorbeteg, és ivott is de nem sokat...
  B) tanulván fentebbi baklövésemből egy KOCSMÁBA hivtak ki egzértelműen seggrészeg beteghez, akinek mellkasa fájt. (megjegyzem az EKG készülék SEM tartozott az adott szintű mentőautó eszközei közé).
  Bevittem a belgyógyászatra, ahol hosszas vita bontakozott ki köztem és az ügyeletes orvos közt , hogy ´részeg, miért nem a detoxba vittük´? Erre azt feletem ,hogy tudomásom szerint a részegség nem véd meg a szivinfarctustól... És lám, a kedves seggrészeg páciensnek is az volt....
  Mielőtt meglincselnénk az orvost kicsit többet tudjunk (igazából NE lincseljük meg) és halljuk a történet mindkét oldalát, ne hagyatkozzunk a DM cikkeire, ami alapból csak az indulatok felfokozására iródott...”
 • 11. jozko 2010. november 29. 16:46
  „Fogadni mernék, nem tartotta be az orvosi utasítást: nem ivott sok folyadékot!

  Mielőtt a legtöbben nekem esnének, álljunk meg egy polgári szóra!
  Anélkül, hogy a teljes protokollt végigcsinálta volna, az orvosnak a a környezetben, a családban előfordult betegségekről, azok lefolyásáról, a beteg kórelőzményeiről lehettek ismeretei-esetleg elegek egy gyors diagnózishoz!
  Amiről viszont itt nem lehet írni, mert személyiségi jogokat sértene!

  És milyen család az, ahol a beteg tüneteinek /ijesztő/ változatlansága, esetleg súlyosbodása esetén nem hívják vissza az orvost , vagy nem hívják a Mentőket?
  Szóval a Lelkiismeret is szigorú bíró lehet ám ebben az ügyben!

  Nem au orvost védem!
  De az igazság sokszor nagyon is árnyalt tud lenni!”
 • 10. scorpiosecret 2010. november 29. 16:27
  „Szerintem ilyen eset naponta megtörténik, csak nem derül ki.”
 • 9. kiokushyn 2010. november 29. 16:25
  „És hány ilyen van.Csak az a baj, hogy ti ezt tűritek,s mindenki csak fröcsög,de igazából nem tesz semmit sem.”
 • 8. macusnéni 2010. november 29. 16:04
  „Na az sem volt semmi,mikor a nagyanyámhoz a doki nem jött ki azzal a szöveggel,hogy öreg a néni.A másik körzetit megkérte anyám,hogy jöjjön már ki és injekciózza az kijárt naponta és lábra állította,hogy még 3 évig élt,a nagyanyám.Ja és ezzel a dokikával történt meg az az eset is,hogy épp előtte hozta a postás a nyugdijat egy néninek és ott volt az asztalon,mikor jött a doki és fogta elvitte a pénzt,azzal a hiszemmel,hogy neki van kikészítve.”
 • 7. u78 2010. november 29. 15:38
  „én is egy ilyen orvosnak(!)köszönhetem hogy ma egy vesével élek.”
 • 6. frsbegbie 2010. november 29. 12:09
  „Ha ez valóban igy történt, akkor nagyon durva mulasztás, börtönt érdemel. Meg soha többet beteg ember közelébe ne menjen. Mondom ezt mint ORVOS. Lehet jönni a ´holló a holló szemét nem vájja ki´ tipusú hozzászólásokkal.”
 • 5. KamuNeni 2010. november 29. 11:56
  „kozben a beteg szivrohamban meghalt. Okos un. orvos volt ez. Remelem nem lessz tobbet un. orvos.
  Regebben a borbely is jobban tudta az ilyeneket.”
 • 4. Martynko 2010. november 29. 11:13
  „max felfuggesztett és szakmájától eltíltás, de az alábbiak után még ez sem biztos...

  ld ezeket: http://index.hu/bulvar/2010/11/29/itelet_a_motoros_ele_drotkotelet_feszito_ferfi_ugyeben/”
 • 3. Ányez 2010. november 29. 11:10
  „Nannneeeeee... Ez nagyon gáz!”
 • 2. kecskeméti2 2010. november 29. 11:06
  „Gondolom azóta is dolgozik a "szakmájában". börtön tuti nem fog kapni ismervén a magyar igazságszolgáltatást.”
 • 1. henriette.m 2010. november 29. 10:59
  „Remélem, az orvosnak lesz ideje a sitten sok folyadékot inni, és elgondolkozni azon, amit tett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kócsó Mónika: körülöttünk forgott a világ

A delmagyar.hu szépsége, Kócsó Mónika is megmérettette magát a vasárnapi 2010-es Miss Hungary szépségverseny. Tovább olvasom