Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Illegális bevándorlók rendőrkézen

A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket.
A Kelebia és Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított két szír és tizenöt - köztük hét gyermekkorú - koszovói állampolgárral szemben, akiket Gara község, Tompa és Kelebia külterületén igazoltattak a rendőrök.

A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy három koszovói állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A külföldiek - négy koszovói személy kivételével - menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra vitték őket.

Négy koszovói állampolgárt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök és a Határrendészeti Szolgálat Kiskunhalasi Őrzött Szállásra szállították őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: a magyar gazdaság erősödik

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kormány a Phoenix Mecano Kft.-vel. Tovább olvasom