Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Illegális plakáterdő a városközpontban - galéria

Kecskemét - Az utóbbi időben újra ellepték Kecskemét városközpontját a villanyoszlopokra ragasztott plakátok, melyeken főként a helyi szórakozóhelyek bulijait hirdetik. Illegálisan, de mégis következmények nélkül.
Az utóbbi években Kecskemét önkormányzata nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy a történelmi belváros megőrizze kivételes szépségét, és kedvelt úticélja legyen úgy az itt élőknek, mint a turistáknak. Az utóbbi hónapokban azonban rendkívüli módon elszaporodtak a város központjában az oszlopokra ragasztott plakátok, melyek többségükben különböző rendezvényeket hivatottak reklámozni. Mint megtudtuk, ez a probléma nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ugyanis a kandelláberek az EDF-Démász tulajdonában vannak, és az ezekkel kapcsolatos reklámtevékenységekre az áramszolgáltató cég a Dél-Kandelláber Kft.-vel kötött szerződést. Utóbbi cég ügyvezető igazgatójánál az iránt érdeklődtünk, legális-e, hogy vastag papírréteg borítja a városközpont oszlopait.

- Cégünknek kizárólagos szerződése van az EDF-Démásszal a kandelláberekkel kapcsolatos reklámtevékenységekre - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Lippai Pál ügyvezető. – Ezekbe viszont nem tartozik bele a plakátragasztás, az ugyanis minden körülmények között tilos, az EDF Démász nem is engedélyez ilyen jellegű reklámkihelyezést. Legálisan táblákat lehet kihelyezni egyes oszlopokra, illetve molinókat az oszlopok közé. Amit tehát Kecskemét területén is tapasztalhatunk, az teljesen illegális.

Illegális plakáterdő Kecskemét belvárosában - KÉPGALÉRIA

- Számíthat-e valamiféle retorzióra az, aki mégis ragasztgat az oszlopokra?
- Sajnos csak tettenérés esetén, és az is rendkívül körülményes. Minden oszlop mellé nem tehetünk őröket, és egyébként is a késő éjszakai órákra jellemző ez az illegális tevékenység. Amennyiben mégis sikerül valakit rajtakapni, akkor rongálás szabálysértése miatt indítható eljárás, de erre rendkívül kevés példa akad. Sajnos azt is rendkívül nehéz bizonyítani, hogy a hirdetett rendezvény szervezője adott megbízást a plakátok kihelyezésére.

- Mekkora károkat okoz ez a szolgáltatónak?
- Pontos számokkal nem szolgálhatok, de nyilván az EDF-nek sokkal kevesebbet kellene költenie az oszlopok karbantartására, ha betartaná mindenki az előírásokat. Ezek a ragasztóanyagok lemarják ugyanis a festéket, amit így nem 10, hanem 2-3 évente újra kell festeni.

- Mi lehetne a megoldás az Ön véleménye szerint?
- Sajnos egyelőre nincs meg a jogi háttere, hogy hatékonyan szankcionálni lehessen az illegális plakátragasztást. Addig marad a szélmalomharc, és az elcsúfított városrészek látványa.

Olvasóink írták

  • 2. zozosz 2011. július 26. 12:33
    „Én is gyűjöttem pár képet, mert rossz ránézni a rendezetlen plakátokra félig leázva egymás hegyén hátán és biztos engedély nélkül vannak ott. Ezekről persze senki semmit nem tud. Szeretném öket eltávolítani de erre az Önkormányzat szerint meg van a cég aki csinálja. Valóban megvan csak szét kell nézni akár merre járunk 2-3 hónapós plakátok szorólapok vannak mindenütt de csak azért ilyen frissek mert még nem ragasztotta le senki de ha nem lesz hely majd eltünk az is idővel . Érdemes megnézni a következő képeket
    https://sites.google.com/site/kecskemetem/”
  • 1. KamuNeni 2011. február 04. 07:07
    „Semmi rosszat nemlatok a plakat ragasztassal. Erdekesebbe teszi a varost. Valahol hirdetni is kell a szorakozo helyeknek es mindenkinek. Nem a fizetos ujsagok a megoldas. A plakat ragasztas es a reklam tablak igenis szuksegesek mindenhol. Ha valakinek nem tetszik akkor ne olvassa oket. forduljon el!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős győzelemmel nyert mini-tornát a KTE

A horvátországi edzőtáborban két "fél" meccset játszott a KTE csütörtökön. Mind a két találkozó 1-0-s kecskeméti győzelemmel zárult, amivel Tököliék megnyerték a háromcsapatos mini-tornát.
Tovább olvasom