Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Íme, Bács-Kiskun megye legjobb borai

Kecskemét - Cikkünkből megtudhatják, mit érdemes tudni Bács-Kiskun megye idei legjobb négy boráról. Fehér-, rozé-, vörös- és jégbor a palettán.
Kiskőrösön, a közelmúltban megtartott XXI. Duna Borrégiós Borverseny keretében kiválasztották azokat a borokat, amelyek a Megye Bora 2011 címet viselhetik. A rangos megmérettetésen 158 tételes mezőnyt bíráltak el a felkért szakemberek. Nagyon sok szép bor érkezett a versenyre, melyek közül sokat díjaztak aranyéremmel. A csúcsbizottság tagjai a legjobbnak ítélt borok közül választották ki azt a négyet, melyek idén megkapják a Bács-Kiskun Megye Bora címet.

Lássuk, mit érdemes tudni megyénk legjobb borairól:

Kunsági Cserszegi Fűszeres 2010 - száraz ( Birkás Pincészet - Izsák)
A Cserszegi fűszeres fajta, hihetetlen illatával, csak ebben a száraz stílusban igazán élvezhető. Jellemzően a kunsági borvidékhez köthető fajta, amely a szabadszállási Siró-dűlőben termett. Citrusos illatanyagai és aroma összetevői, könnyed savösszetétele az édes borok kedvelőit megtévesztheti, mivel az említett illat és szép lecsengésű zamat emlékezetessé teszi a bort.

Kékfrankos Rozé 2010 (Dr. Kuti Szőlészeti és Borászati Kft. - Kiskőrös)
A Kékfrankos rozé: reduktív technológiával készült, friss élénk színű, életteli, üde, eperre, málnára emlékeztető kellemes rozé bor élénk savakkal. Fogyasztását 10-12°C-ra hűtve ajánlják.

Cabernet Sauvignon Selection 2009 (Szőke Pincészet - Kiskunhalas)
A 2009-es év tette lehetővé, hogy Kiskunhalason is gyökeret verjen a kisfahordós érlelés sokrétű folyamata. A 100%-ban Cabernet Sauvignon szőlőből készített bort folyamatos gondoskodás mellett, 16 hónapon keresztül érlelték 220 litereses fahordókban, melynek eredménye lett ez a minden tulajdonságában páratlan, meglepő testességgel és behízelgő ízvilággal rendelkező alkotás.

SILENOS - Rajnai rizling jégbor 2005 ( Kunvin Kft. - Jánoshalma)
A bor alapanyagát képező Rajnai rizling szőlőt 2005. december 19-én hajnalban, mínusz 8°C-on, megfagyott állapotban szüretelték Jánoshalmán.
A szőlőt fagyott állapotban, kosaras kéziprésben sajtolták ki. A must cukortartalma meghaladta a 29 magyar mustfokot. A hosszantartó szabályozott erjesztést követően a jégbort tölgyfahordóban érlelték. Mindezek együttesen alakították ki e borostyánszínbe hajló nedű harmóniáját, melyet a mazsolára, dióra és mandulára emlékeztető illat-, és zamatanyagok gazdagsága tesz teljessé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 millió forint jut idén játszóterek felújítására

Két kecskeméti utca forgalmi rendje is megváltozik a jövőben, a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság keddi döntése alapján. Tovább olvasom