Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Indul a korcsolyaszezon Kecskeméten

Kecskemét - Egyelőre csak annyi biztos, hogy a télen négy kecskeméti iskolában is lesz jégpálya, de hogy mikortól, az már az időjárás függvénye elsősorban.
Mint arról korábban beszámoltunk, az idei szezonban négy kecskeméti iskola is sikeresen pályázott jégpálya üzemeltetésére a helyi önkormányzatnál. Ennek alapján a Ménteleki iskola 150 ezer forint, a Katona gimnázium 200 ezer forint, a Bányai gimnázium 150 ezer forint, a Zrínyi iskola pedig 336 ezer forintos támogatást kap. A delmagyar.hu utánajárt, a korcsolyázás szerelmesei mikortól űzhetik kedvenc sportágukat az érintett iskolákban.

Ménteleken a leggyorsabbak

Amennyiben nem jön hirtelen enyhülés, a Ménteleki Általános Iskolában már péntektől várják a korcsolyázni vágyókat. – Ahogy az időjárás engedi, folyamatosan készítjük a pályát, és ha nem lesz enyhülés, akkor már pénteken megnyitjuk a pályát – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Kelemen György testnevelő tanár. Mindenkit sok szeretettel várunk, belépőt nem szedünk, sőt, a saját tanulóinknak lehetősége lesz ingyen korcsolyát bérelnie. Zsíros kenyér, forró tea mindig lesz, igazi családias hangulat várja tehát az érdeklődőket.

Katona: talán vasárnap

A város talán legnépszerűbb pályája a katona József Gimnázium udvarán található. Itt már szintén zajlanak az előkészületek, de a nyitás itt is az időjárás függvénye. – Nyilván mindin annak a függvénye, mennyire lesz a hideg, de terveink szerint vasárnap megnyitjuk a pályát – tájékoztatta olvasóinkat Dunszt Ferenc testnevelő tanár. A hétvégéken délelőtt 9-12 óráig, délután pedig 16-20 óráig leszünk nyitva. Tanítási napokon csak délután lesz lehetőség korcsolyázni, 16 és 19.30 óra között. A belépő 300 forintba kerül majd, és lehet korcsolyát élezni és bérelni is.

Bányai: szűk körben

A Bányai Júlia Gimnázium a helyhiány miatt főként saját diákjainak létesít majd jégpályát. – Belépőt nem fogunk szedni, de a szűkös hely miatt főként saját diákjainkat várjuk majd a jégpályán, de természetesen senkit nem fogunk elküldeni – fogalmazott Lukács Lajos igazgató. Azt egyelőre nem tudom, mikor nyit meg a pálya, erről a következő napokban születik majd döntés.

A Zrínyiben félnek a melegtől

A Zrínyi Ilona Általános Iskola udvarán már három évtizedes hagyománya van a téli jégpályának. Itt annyit sikerült megtudnunk, hogy folyamatosan figyelik az időjárási előrejelzéseket, és majd akkor lesz jégpálya, ha hosszabb hideg időszakot jósolnak. Információik szerint a jövő hétre enyhülés várható, így egyelőre nem lesz jégpálya. Az intézmény dolgozója honlapunknak elmondta, hogy ha a két ünnep között lesz hideg, akkor akár abban az időszakban is elkészítik a szokásos pályát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban folytatódik Sipos László tárgyalása

Nem született ítélet szerdán a volt kecskeméti alpolgármester, Sipos László ellen indított büntetőügyben.
Tovább olvasom