Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Innen mérik a hivatalos hőmérsékletet Kecskemétről - fotó

Kecskemét - A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti Tóth László sétányon található a hivatalos hőmérséklet és légszennyezettségi mérőállomás Kecskeméten.
Feltárcsáztuk az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyfélközpontját és az után érdeklődtünk, hogy Kecskeméten találunk-e hivatalos meteorológiai mérőállomást.A tájékoztatóból megtudtuk, hogy a Tóth László sétányon található egy mérőállomás, amely az Alsó-Tisza- vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez tartozik. A berendezés alkalmas a hőmérséklet, a szélerősség és a légszennyezettségi szint mérésére is. Ez szolgál hivatalos adatokkal az OMSZ-nek a város levegőjének tisztaságáról és az esetleges hideg illetve meleg rekordokról is.


II. Rákóczi Ferencz Általános Iskola előtt téren található szerkezetről a környéken élők közül nem mindenki volt tisztában milyen funkciót is tölt be valójában az épület. - Évek óta hordom ide a kutyámat sétálni, de nem nagyon figyeltem még meg valójában mire is szolgál ez a bodega, eddig azt hittem ez egy őrbódé, amely a mellette található garázs biztonságára figyel - mondta el Halasi Károly. Azonban nem mindenki volt ennyire felkészületlen: - Ez egy időjárás és a levegőtisztaságot figyelő berendezés - vágta rá egyből Tölgyes Zoltán. Majd folytatta: - Amatőr meteorológusnak vallom magam, rengeteget foglakozok a viharokkal, felhőkkel elég kellemetlen lenne, ha pont én ne tudnám mire is szolgál ez az épület - tette hozzá a középkorú férfi.


A várostól pár kilométerre található egy másik műszer is. Ebből a készülékből az országban csak öt darab van, az egyik Kecskemét K-pusztán és a háttérszennyezettségi szint mérésére szolgál (a legfrissebb mérési adatok: http://www.kvvm.hu/olm/station.php?id=84)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánki: vége a színlelt szerződéseknek

Szinte az összes kecskeméti csapatsport képviselője megjelent azon a sportfórumon, amelyet a megyeházán tartottak, és amelynek témája a sporttámogatási törvény volt. Tovább olvasom