Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Interjú a kecskével, azaz kit rejt a KSE kabalajelmeze?

Kecskemét – Hatalmas közönségsikert aratott a szombati KKSE-Szeged kosárlabda bajnokin a kecskeméti klub új kabalafigurája. Mint kiderült, ez a kecske bizony nem fél a tigristől, viszont van még némi önbizalomhiánya.
Íme, a KSE új kabalajelmezének viselője, Szabó Ferenc.
Íme, a KSE új kabalajelmezének viselője, Szabó Ferenc.
Észrevehetően egyre többen támogatják lehetőségeikhez mérten Kecskeméti KSE csapatait. Van aki tapssal, ha kell vastapssal és van aki anyagiakkal. Persze a KSE- nél is igyekeznek, hogy a csarnokba kilátogatók apraja-nagyja élményekkel gazdagon térjen haza és izgatottan várja a következő fordulót. Legújabb húzásuk a semmiből előkerült Kecske.

A Szeged elleni mérkőzésre korábban kilátogató szurkolók még kissé furcsán tekintettek arra az óriáskecskének beöltözött kabalafigurára, ami kissé mélabúsan sétálgatott a melegítő játékosok között a küzdőtéren. Az idő múlásával azonban a hazaiak kecskéje egyre inkább belelendült a szurkolók hergelésébe, és a hajrára már teljesen magával ragadta a nézőket, ráadásul a félidei - nevezzük így - táncbemutatója hatalmas ovációt okozott. A lelátókon sokan találgatták, kit rejthet a szőrös jelmez, hát lássuk.

- Honnan jött az ötlet, hogy te öltözz be a rég nem látott jelmezbe?
- Édesanyám a sportcsarnokban dolgozik, és ő vetette fel, hogy mi lenne, ha magamra ölteném a hét éve a raktárban porosodó kecskejelmezt, és ezzel csinálnék egy kis pluszhangulatot a csarnokban – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a 16 éves Szabó Ferenc, a Kandó Kálmán Szakközépiskola tanulója. – Miután a KSE vezetőségének is tetszett az ötlet, hát belevágtam.

Nagy sikere volt a Szeged elleni kosármeccsen.
Nagy sikere volt a Szeged elleni kosármeccsen.

- Az elején mintha kissé túl jámbornak tűnt volna ez az állat...
- Igen, nem tagadom izgultam nagyon, amikor először kiléptem a pályára.
Még keresi a kecskelányt

Szabó Ferenc 16 éves, egyedülálló. A Kandó Kálmán Szakközépiskola tanulója, bútoripari technikusnak készül. Kedvenc tantárgya a szakrajz és a testnevelés. Minden labdasportág közel áll szívéhez, ott van rendre a KTE mérkőzésein is. 
 
Az sem titok, hogy amikor belevágtam, önbizalom növelésnek is szántam a dolgot, abban ugyanis van némi hiányom – mondja mosolyogva a fiatalember. - Aztán ahogy láttam, hogy bejön a közönségnek ha vezénylek nekik, egyre inkább belelendültem, és miután a táncos lányokkal is készült közös fotó, már most elmondhatom, hogy megérte vállalni a feladatot...

- Ami sokakat megdöbbentethetett még, az a félidei táncelőadásod volt. Tévedek, ha arra tippelek, nem nagyon jártál még táncórán?
- Nem, tényleg nem jártam még. Abszolút hirtelen jött ötlet volt, jött a zene, és mondom szórakoztatom egy kicsit a publikumot. A tapsból és ovációból leszűrve bejött a szurkolóknak.

- Milyen visszajelzéseket kaptál a meccs után? Várható a folytatás?
- Csupa pozitív visszajelzést kaptam, a végén például a B-közép alig akart elengedni, mintha én nyertem volna meg a meccset. Kosárlabdán úgy néz ki biztosan maradok a szezonban, de szó van arról is, hogy a kézilabdameccseken is fellépjek. Ez még nincs eldöntve. Mindenestre a lámpaláz már a múlté, és ha ezzel tovább tudom javítani a hangulatot, természetesen örömmel jövök, ha igényli a közönség és a vezetőség.

Sáfár Tamás, a KSE kommunikációs és marketing igazgatója: - Én is azon szerencsések közé tartozom, akik élőben láthatták a „Kecske" feltámadását hamvaiból (a raktárból) Igen gyorsan feltalálta magát és világossá vált, hogy családja is van : a KSE szurkolói, játékosai, edzői. Kettő dolog azért még hiányzik az életéből. Az egyik egy rá illő név – várjuk a javaslatokat - a másik pedig egy kecskelány::)

Olvasóink írták

  • 2. humanick 2011. február 01. 09:25
    „Javaslatom a névre: Meccs Elek”
  • 1. kecskeméti2 2011. február 01. 07:48
    „Javasolnám névnek - miután szponzor is a - a MEKI nevet.:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román autófosztogatót fogtak

A kecskeméti rendőröknek 10 perc alatt sikerült elfogniuk azt a férfit, aki a Klébersberg utcában fosztott ki egy autót.
Tovább olvasom