Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Iskolabővítés és bérlakásépítés a volt laktanya területén

Kecskemét - Kecskemét önkormányzata az orosz hadsereg által egykor használt környékbeli terület és az ott lévő ingatlanok ingyenes tulajdonba vételét kezdeményezi, mert iskolabővítést, valamint a bérlakásállomány növelését tervezi – közölte a város polgármestere.
Zombor Gábor (Fidesz–KDNP) hozzátette: az érintett ingatlanok jelenleg állami tulajdonban és a Kecskeméti Főiskola kezelésében vannak. Utalt arra, hogy a város a tervezett lépéséről egyeztetett a főiskolával. A tervek között a területen működő Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola és Óvoda bővítése is szerepel, mert az iskola egy részét a Mercedes Schule – azaz a német iskola – 5-10. osztályos diákjai használják a következő tanévtől – mondta a polgármester.

Emlékeztetett arra: a város közgyűlése múlt heti ülésén döntött arról, hogy az ingatlan egy részét bérbe adja a német iskolának. Az oktatás megkezdése előtt a feladatot ellátó Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány 48 millió forintos felújítást végez el az épületen.

Zombor Gábor közlése szerint a város a bérlakásállomány bővítését is tervezi, erre az Új Széchenyi-terv otthonteremtési programja adhat lehetőséget, így az önkormányzat bérlakásainak száma akár 300 lakással is növelhető. A polgármester a terület tulajdonba vételének harmadik céljaként a foglalkoztatás elősegítését jelölte meg, utalva arra, hogy a kialakítandó ipari részen vállalkozások telepedhetnének meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasba szúrtak egy hajléktalant Kecskemét főterén

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy hajléktalan, miután egy ismeretlen elkövető hasba szúrta hétfő éjszaka Kecskemét főterén. Tovább olvasom