Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Itt a tavasz, a kosznak szevasz

Kecskemét – Ahogy eljött az igazán jó idő, egyre többen várakoznak az autómosóknál. Kíváncsiak voltunk, hogy a kecskeméti sofőrök milyen gyakran mosatják le gépkocsijukat.
Első helyszínünkön nem jártunk nagy sikerrel, hisz több mint fél óra várakozás után sem láttunk járművet begurulni a gépi tisztítóba. Annyit azért sikerült kiderítenünk, hogy a legegyszerűbb mosásért 1000 forintot kell fizetni, a legdrágább szolgáltatás ára pedig 2000 forint. A kifüggesztett tábla az aktív habot és az árat erősen befolyásoló waxot hirdette. A mosónál nem találtuk a személyzetet, ezért tovább álltunk és kerestük a választ arra, hogy ezek valójában mire is jók.

Fényesség és csillogás

A következő helyszínen már több sikerrel jártunk. Az itt dolgozó fiatalember már jó néhány benzinkúton és mosóban dolgozott a város több pontján. - Az aktív hab valójában egy előmosószer, amelyet körülbelül egy percig hagy az automatizált rendszer a járművön, majd erős víznyomással letakarítja azt, így távolítja el a gép a nagyobb szennyeződéseket - magyarázta Zoltán, aki a wax-ról is szívesen beszélt. - A wax valójában az autók fényezésének megóvására szolgál. Egy vékony réteget képez a fényezésen, ezáltal a későbbi szennyeződések könnyebben eltávolíthatók lesznek.

Autómosás Kecskeméten - KÉPGALÉRIA

A legolcsóbb a legjobb

Mennyi az annyi?

Kecskeméten 690 és 2500 forint között mozognak a gépi mosók árai, természetesen szolgáltatástól függően. A kézi mosók általában 50 vagy 100 forintos érmékkel működnek és körülbelül 400-500 forintból le is tudjuk vele csutakolni a személyautónkat. Egy belső takarítás ára 1600 és 2000 forint környékén mozog. 

 
A világ egyik legnagyobb autómosó hálózatának szolgáltatásait Kecskeméten is igénybe lehet venni. A megkérdezett autósok szerint a város egyik kivezető útja melletti gépi tisztító a legolcsóbb és talán a legjobb is. Közel tíz féle tisztítás közül lehet választani, ráadásul több munkás is folyamatosan dolgozik és mossa elő a gépjárműveket. Egy kocsijára váró férfit kérdeztünk, miért választotta ezt a helyet. - Régóta hozom a személygépkocsimat ide tisztíttatni. Nagyon gyors és szép munkát végeznek, ráadásul egy alapmosás 690 forintba kerül és néhány perc alatt máris újjá varázsolják a verdámat. Ennél olcsóbb helyet nem tudok a városban - mondta el Bán Dániel. A munkafolyamat gyorsasága nekünk is feltűnt, hisz szinte percenként dobálta ki a mosó az autókat, amelyek csillogtak-villogtak. Nem hiába állnak szinte mindig kígyózó sorok a benzinkút melletti autómosónál.

Autómosás Kecskeméten - KÉPGALÉRIA

Kívül-belül

Meglátogattunk egy olyan helyet is ahol nem csak külső, de belső tisztítással is foglakoznak. Ez a művelet kicsit több időt vesz igénybe, ám itt nem csak az autó külseje fog pompázni, hanem az egész belső tere is. Egy várakozó vendéget szólítottunk meg, aki éppen kiszállt a leadott autójából. - Belső tisztításra hoztam a kocsimat, mert a tél folyamán egyszer sem volt kitakarítva. Szeretek idejárni, mert valóban szép és tiszta munkát végeznek, nekem pedig megér 1600 forintot az, hogy a járművem belseje teljesen makulátlan legyen, hisz nincs annyi időm a munkám mellett, hogy magamnak takarítsam ki - mesélte Szabóné Adrienn.

Autómosás Kecskeméten - KÉPGALÉRIA

A mosónál még feltűnt egy felirat, amin az állt, hogy a motormosását csak a tulajdonos saját felelősségére végzik el. Ez egy olyan kérdés egyébként, ami a szakembereket is évek óta megosztja. Takarítani azért kellene a motort, hogy ne gyűljön össze rajta a kosz, ami nemcsak szigetel, hanem esetleg még víztároló képessége révén gyorsítja a korróziót is, de elektromos hibát is előidézhet. A motormosás ellen pedig az szól, hogy nem minden csatlakozó, elektromos berendezés bírja a vizet.

Olvasóink írták

 • 2. IVY 2011. április 02. 11:25
  „Én arra lennék kíváncsi, hogy az atom koszos Dorozsmai utat mikor tisztítják már meg?
  Végigautózik rajta az ember egy tiszta kocsival, -a végére érve már mosathatná újra.
  Nem beszélve arról, ha a jelzett útvonalon, buszra várakozik az ember, akkor is nyakig dzsuvás lesz, mire hazatér.
  A k.tsög kamionosok nyomják neki városon belül 80-nal, -nesze neked várakozó!”
 • 1. kekeczke 2011. április 02. 07:16
  „szerencsére szegeden nincsenek koszok autók :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markold már meg, Anikó!

Vízbe dobták egymást a villalakók, akik közül Bécinek és Jerzynek még a csótányokkal is meggyűlt a… Tovább olvasom