Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Itt van az ősz, 400 tonna…

Kecskemét – Az elmúlt hetekben jelentősen felgyorsult az őszi falevélhullás Kecskeméten is, így a város utcáin megjelentek a gereblyéző munkások. Összesen mintegy 400 tonnányi falevelet kell majd elhordani.
A tél közeledtét mi sem jelzi jobban, hogy az utcák megtelnek a fákról lehulló, megsárgult falevelekkel. Nincs ez másként jelenleg Kecskeméten sem, ahol ezzel egyidejűleg megjelentek a sárga mellényes gereblyéző munkások is. A Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Tóth Győzőné arról számolt be csütörtökön a delmagyar.hu olvasóinak, mekkora munkát kell elvégezniük a következő hetekben:
- A munka nagy része a napokban kezdődött el, jelenleg napi 70-80 munkás takarítja Kecskemét utcáin a lehulló faleveleket – nyilatkozta az ügyvezető asszony.

Naponta 70-80 munkás gereblyézi a lehulott faleveleket - KÉPGALÉRIA

A munkálatok optimális esetben december első felében befejeződnek, ekkora a tervek szerint szeretnénk eltakarítani a lehullott falevél-mennyiség nagy részét. Ez természetesen erősen az időjárás függvénye is, hiszen egy korai havazás, erősen csapadékos időszak jelentősen hátráltathatja az ütemtervet. A munkálatokat szorosan összehangoljuk a Városgazdasági Kft. munkatársaival, hiszen mi a levelek összeszedéséért felelünk, de a VG Kft. járművei szállítják el az összegereblyézett leveleket. Igen komoly mennyiségről van szó, várhatóan a következő másfél-, két hónapban 400 tonna falevelet, avarmaradékot szállítanak majd ki a hulladéktelepre, illetve a komposztálóba. Az, hogy hová lesz szállítva a szemét, az függ annak összetételétől is, hiszen a falevelek közé óhatatlanul is belekerülnek a különböző technológiai hulladékok.

Olvasóink írták

  • 2. Mathiasking 2010. november 04. 13:41
    „Megújuló energia! Égessék el vagy komposztálják!”
  • 1. favágó 2010. november 04. 12:38
    „Nem kell elhordani! Égessék el!:-))))))))))))))))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első hely az amatőr röplabda Eb-ről!

Történelmet írt a hét kecskemétivel felálló Magyar Unió csapata az Innsbruckban rendezett 30.… Tovább olvasom