Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Ivkovics bóknak veszi a csapatáról terjesztett kamu híreket

A KSE kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics a delmagyar.hu-nak nyilatkozott a szakosztály anyagi hátteréről, az új légiósokról, valamint a háttérben tevékenykedő pletykaterjesztőkről is.
Eddig szenzációsan szerepel a felkészülési időszakban a Kecskemét SE férfi kosárlabda együttese. A csapat minden meccsét nyerte, és eddig az új légiós jelöltek is bizakodásra okot adó teljesítményt nyújtanak. Sztojan Ivkovics, a csapat szakmai igazgatója a delmagyar.hu-nak nyilatkozott arról, hogy áll épp a csapatépítésben, és mit várhatnak a szurkolók az idei csapattól.

- Kezdjük rögtön egy provokatív kérdéssel: különböző fórumokon megjelent, hogy két éve kötött szerződésében ez szerepel: első évében a nyolc közé kell juttatnia a csapatot, majd a négy közé, idén pedig bajnoki döntő az elvárás. Igaz ez az állítás?
- Én ezt most hallom először. Engem azért szerződtettek Kecskemétre, hogy az akkor épp széthullóban lévő kosárlabda szakosztályt minden szinten stabilizáljam, és stabil hátteret alakítsak ki. A mi anyagi helyzetünket összehasonlítva a többiekkel már csak ráadás, hogy bejutottunk mindkét évben a rájátszásba, idén pedig csak egy hajszál választott el bennünket a legjobb négytől.

Ivkovics eddigi két évében a rájátszásba vezette csapatát, erre készül idén is.
Ivkovics eddigi két évében a rájátszásba vezette csapatát, erre készül idén is.

- Mi állhat akkor ezen pletykák mögött?
- Tisztában vagyok vele, hogy ahol munkába állok, ott megjelenik a maximalizmus, hiszen ez nem áll távolt tőlem, sőt, abszolút jellemző rám. Egyesek különböző okokból próbálják túlértékelni a csapatot, de én ezt bóknak veszem.

- Térjünk rá akkor az új csapat kiépítésére. Kelley volt az első légiós, mit várhatunk tőle?
- Régóta ismerjük egymást, dolgoztunk már együtt, tudjuk mit várhatunk a másiktól. Egy biztos pont lehet a csapatban, akitől sokat tanulhatnak a fiatalok. Az sem mellékes, hogy a civil életben is példakép lehet, tehát mindenképp hasznos igazolásnak tartom.

Kelley nagy erőssége lehet a fiatal kecskeméti csapatnak.
Kelley nagy erőssége lehet a fiatal kecskeméti csapatnak.

- Két szerb légiós érkezett próbajátékra. Róluk mi az eddigi vélemény?
- Igen, Secanski Dejanról és Radonis Gorjanról van szó. Az már mindenképp jó dolog, hogy a „magyar hadsereg" azonnal befogadta őket. Nálunk rendkívül fontos a jó öltözői morál, ez a fő erősségünk, és a két srácnak sikerült gyorsan beilleszkednie, máris baráti a hangulat. Azt tudni kell, hogy a nyáron sokan bejelentkeztek nálunk, ők menedzser nélkül tették, és mivel vannak azon a szinten, mint a két tavalyi horvát légiós, elsőként őket hívtuk. Persze az anyagi kérdések mindig felülírhatják a szakmai elképzeléseket.

- Ha már anyagi kérdéseket említett, mi a helyzet jelenleg, várható-e új névadó szponzor?
- Folyamatosan tárgyalunk, remélem hamarosan jó hírekkel szolgálhatok. A névadótól függetlenül a többi szponzorunk továbbra is támogat minket, így jelenleg is stabil az anyagi hátterünk. Ahogy korábban is, amit vállalunk, azt teljesíteni is fogjuk. Itt szeretném megköszönni Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony segítségét, aki tanácsaival, munkájával segített rendbe tenni az egyesület gazdasági helyzetét. Emellett az utánpótlás hátterének megerősítésén is dolgozunk, napokon belül bejelentés várható ezen a frontos is.

- Visszatérve még egy kicsit a szakmára, hogyan látja, az új szezonban kik lesznek a legerősebbek a bajnokságban, és hogyan alakul a további erősorrend?
- Elől várhatóan ugyanaz a négy csapat végez majd, hiszen anyagi lehetőségeik sokkal kedvezőbb a többieknél. A Szolnok, az Albacomp, a Paks és Körmend is rendkívül erős, még a cserepadon is válogatott játékosokat tudnak felvonultatni. Az újonc Jászberény is erős lesz, van három légiósuk, emellett rutinos magyarok alkotják keretüket, tehát rendkívül kiélezett lesz a szezon. A ZTE-n kívül mindenki a legjobb nyolcat tűzte ki minimális elvárásként, óriási csata várható tehát, kiélezett mérkőzéssekkel. Mi is minden nap keményen edzünk azért, hogy meglegyen a legjobb nyolc az alapszakasz végére, de ez rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólzáporos meccsen győzött a KTE az Újpest ellen - galéria

A KTE labdarúgó együttese fordulatos mérkőzésen 4-3-ra győzött a tartalékos Újpest ellen a Ligakupa második fordulójában. Tovább olvasom