Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Izgalmas múzeumtúra a nyár leghosszabb éjjeli kalandján

Örmény csemegék, bolgár egypercesek, késő esti mesék felnőtteknek, hangzó tészta, retró mozi: csupán néhány program abból a színes kínálatból, ami június 18-án éjjel várja Kecskeméten a művészet és a kultúra szerelmeseit. A hírös város lakóit idén az eddigieknél is izgalmasabb kalandra hívja a Múzeumok Éjszakája.
Idén harmincnyolc rendező és negyven helyszínen várja majd jobbnál jobb programokkal azokat, akik úgy döntenek, hogy június 18-a éjszakáján múzeumról múzeumra járnak. Az év leghosszabb éjjeli kalandjára készül a város, amihez a szervezők még az eddigieknél is színesebb programokat kínálnak.

Ezen az éjjelen hallgathatunk zseblámpamesét, barangolhatunk a csillagok birodalmában, készíthetünk agyaghalat vagy akár varázspálcát is, verhetjük a blattot, gyönyörködhetünk veterán autócsodákban, vadászhatunk lepkékre, de akár azt is megtudhatjuk, mit esznek az éjszakai ragadozók. Azért, hogy a negyven helyszín között könnyebb legyen a közlekedés, ismét retro buszok járják majd a várost. A járatokra 400 forintért korlátlan utazásra jogosító karszalag vásárolható a buszokon.

Izgalmas kalandra hívja a kecskemétieket a Múzeumok Éjszakája - GALÉRIA

A Múzeumok Éjszakájába a Kecskemétfilm Kft. idén is bekapcsolódott. Az általuk szervezett 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) műsorait a Kulturális Központban, az Otthon moziban és a Városháza Díszudvarán láthatjuk majd ezen az estén.

Éjjeli kaland egyre több résztvevővel

A Múzeumok Éjszakája 2003-ban, a kulturális tárca kezdeményezésére született meg, és mostanra a hazai nyár egyik legnagyobb kulturális programjává nőtte ki magát. Tavaly már országszerte összesen több mint 450 ezren fordultak meg egyetlen éjszaka alatt a hazai kiállítóterekben, múzeumokban. 

 
Idén először a programok átlépik a városhatárt, és többek között a Nyíri erdőbe is kilátogathatunk majd. Ezen kívül több új helyszín is bekapcsolódott a Múzeumok Éjszakájába, mint például a Guiness rekorder rendszámtáblagyűjtők, a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a főiskola új Csillagvizsgálója vagy éppen a Gokart Stadion.

Ebben az évben a vidéki városokban június 18-án, Budapesten pedig június 24-én rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, ezért a kecskeméti szervezők fővárosi vendégekre is számítanak. Annak pedig, aki idén nekivág az éjjeli múzeumtúrának, érdemes lesz egy fényképezőgépet is magával vinnie, ugyanis a legjobb fotó készítője egy mobiltelefont nyer.
A Múzeumok Éjszakája helyszíneinek többsége 18 és 24 óra között látogatható, a belépés a Zwack Pálinka Manufaktura kivételével mindenhová ingyenes. Bővebb információ és részletes program a www.efmk.hu és a www.kecskemet.hu weboldalakon található. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdte a nyári felkészülést a KTE

Péntek délután megkezdődött a nyári felkészülés a kupagyőztes KTE-Ereco labdarúgócsapatánál. A várt játékos dömping egyelőre elmaradt, de két új arc azért feltűnt az öltözőben.
Tovább olvasom