Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Izsáki rendőrök - A román külügyminisztérium azonnali tájékoztatást kért

Kecskemét - A bukaresti külügyminiszter azonnali tájékoztatás igénylésére utasította Románia budapesti nagykövetségét és magyarországi konzulátusait annak a román állampolgárságú férfinak az ügyében, akit az ügyészség megalapozott gyanúja szerint az izsáki rendőrőrsön hétfőn rendőrök halálra vertek - derült ki a román külügyminisztérium csütörtöki sajtóközleményéből.
A diplomaták továbbították már a román fél azon elvárását, hogy a magyar hatóságok a törvényeknek megfelelően büntessék meg azokat, akik felelősek a Magyarországon őrizetbe vett és bántalmazott román állampolgár haláláért - mutat rá a közlemény.

A kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vett két izsáki rendőr egyikét vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő ülésre a Kecskeméti Városi Bíróság udvarán.
A kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vett két izsáki rendőr egyikét vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő ülésre a Kecskeméti Városi Bíróság udvarán.

A budapesti román nagykövetség, valamint a szegedi és gyulai román külképviseletek készek konzuli támogatást adni az áldozat családjának a holttest hazaszállításában.

A román külügyminisztérium mély együttérzését fejezte ki csütörtöki közleményében a gyászoló családnak.

Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője szerdán újságíróknak megerősítette, kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt a kecskeméti nyomozó ügyészség kedden őrizetbe vett két, időközben leszerelt Bács-Kiskun megyei rendőrt. Mint mondta, a megalapozott gyanú alapján az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt állította elő a 47 éves férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül elhunyt. Fazekas Géza megjegyezte, a sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

Fazekas Géza a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el további részleteket az ügyről, ugyanakkor elmondta, a kényszervallatás és halált okozó testi sértés halmazati büntetése kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az országos rendőrfőkapitány szerdán elfogadhatatlannak, megengedhetetlennek és tűrhetetlennek nevezte a történteket.

Olvasóink írták

 • 4. Légiós 2013. július 17. 19:12
  „és a külügyminiszter ur nem akar a kinti magyarok veréséröl tájékoztatást kapni ????? ha én Erdélybe megyek akkor haza megyek magyar honba és nem romániába kedves román urak)”
 • 3. grafika88 2013. április 17. 16:47
  „Az állítolagos fűrész még októberben tünt el. Miér most keresik, mikor nov. lezárták az ügyet. A tulaja is román, hol a fűrész ?? sok a kérdés. Belső hasi vérzés miatt halt meg, gyomron vágták egy párszor.Látszott a rendőr kézfején a sérülés !
  Egy állítólagos lopásért ..ami ugye nem lett rábizonyítva ..halál bünti jár ??
  e-két rendőr, főnökei ..mint büntetni, kirúgni !! De a 3. szemtanút is !!aki lelépett, ahelyett hogy segített volna megfékezni a 2 bevadúlt rendőrt !”
 • 2. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. április 13. 08:42
  „Én ahányszor átautóztam Ájszeken úgy tűnt mintha ott nem is lenne rendőrség.
  Bár a lazaság, csak a maffiózókra vonatkozik, mert azok aztán vannak, bár a nav által "nem vizsgáljuk" környék.
  A rendőrök akin tudnak azért fölényeskednek, mint itt is láthatjuk”
 • 1. szvati 2013. április 12. 09:07
  „A kép aláírásában a "Városi Bíróság" helyett "Járásbíróság" aktuális!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban ismét Országos Rajzfilmünnep

Magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs animációs filmeket, rajzfilmeket tekinthetnek meg az érdeklődők május 12-én az Országos Rajzfilmünnepen. Tovább olvasom