Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Járműipari mérnökképzés indul a Kecskeméti Főiskolán

Járműipari mérnökképzés indul a Kecskeméti Főiskolán a következő tanévtől, ugyanis a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság támogatta a szakindítási kérelmet - közölte az intézmény stratégiai rektorhelyettese.
Palkovics László elmondta, hogy az Európai Unió 1,8 milliárd forint pályázati támogatásának köszönhetően 2012 őszére elkészül a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt járműipari intézet is.

Ahhoz, hogy a főiskola képes legyen járműipari mérnököket képezni, meg kell teremteni ennek a feltételeit - fűzte hozzá.

A professzor szerint sok hallgató jelentkezése várható, mert már az elmúlt felvételi időszakban is óriási volt az érdeklődés, de akkor még nem tudták elindítani a járműipari képzést.

A főiskola és a Mercedes-Benz közötti együttműködés keretében a német cég elsősorban a Kecskeméten végzett mérnökökre fogja építeni a munkaerő utánpótlását a jövőben - tette hozzá a rektorhelyettes. Hangsúlyozta: a Mercedes-Benz és a főiskola közötti együttműködés fontos eleme a duális oktatás, ami azt jelenti, hogy a képzés egyik fele az ipari üzemben, másik fele pedig a főiskolán zajlik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszámlálás véghajrá: 50 ezres büntetés a kimaradóknak

Utolsó hetéhez érkezett a népszámlálás. Az országos adatfelvétel terepmunkája október 31-ig tart.… Tovább olvasom