Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Játékpisztollyal rabolt másfél millió forintot

Nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék kedden azt a férfit, aki márciusban egy játékpisztollyal fenyegetőzve kirabolta az Örkényi Takarékszövetkezet lajosmizsei fiókját.
Sárközy Szabolcs büntetőtanácsa augusztus végén elhalasztotta a fegyveresen elkövetett rablás bűntettének ítélethirdetését, mert a bíróság nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy a vádlott mennyi pénzt vitt el az Örkényi Takarékszövetkezet lajosmizsei fiókjából. A takarékszövetkezet kárfelvételi jegyzőkönyve szerint 1.555.100 forint kára keletkezett a banknak, melyet a bűncselekményt elkövető férfi nem vont kétségbe. A vádlott azt kifogásolta, hogy a jegyzőkönyvben szereplő, 42 ezer forintot meghaladó fémpénzt ő nem vitte el, mert csak papírpénzt adott át neki a pénztáros egy műanyag szatyorban.

A bíróság tanúként hallgatta ki a bank pénztárosát, aki megerősítette a vádlott vallomását. A pénztáros arra nem tudott választ adni, hogy a jegyzőkönyvbe hogyan került a címletek felsorolásába 42 ezer forintot meghaladó összegben fémpénz. A keddi tárgyalásra a tanácselnök beidézte a takarékszövetkezet vezetőit, de ők sem tudták az elvitt összeget pontosan tisztázni, ezért a bíró polgári peres útra utasította a pénzintézet kártérítési igényét. Az eset érdekessége, hogy a takarékszövetkezet kárát a biztosító - 75 ezer forint biztosítási önrész kivételével - megtérítette. A vádlott a rablást március 7-én követte el, amikor egy játékpisztollyal a pénz átadásra szólította fel a lajosmizsei fiók alkalmazottjait, majd a pénzzel gyalogosan távozott.

A rablást elkövető férfi pár nappal később önként besétált az Örkényi Rendőrkapitányságra és feladta magát. A nyomozati szakban és a tárgyaláson is elismerte e bűncselekmény elkövetést, részletes vallomást tett, a szembesítéseket is vállalta. A vádlottat a főbüntetés mellett hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezett, ezért a per másodfokon folytatódik, de súlyosabb ítélet az ügyészi tudomásulvétel miatt már nem születhet. A rabló előzetes letartóztatását meghosszabbította a bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százados lehet a KTE csapatkapitánya

A Honvéd elleni szombati bajnokin századik alkalommal léphet pályára a KTE-ben a csapat kapitánya,… Tovább olvasom