Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Jó példa a Kecskeméti Főiskola uniós fejlesztése

Dél-alföldi körútja egyik helyszíneként a Kecskeméti Főiskolát választotta Jack Engwegen, az Európai Bizottság Regionális Fejlesztési Főigazgatóság Magyarországért felelős földrajzi egységvezetője.
Dél-alföldi körútja során Kecskemétre is ellátogatott Jack Engwegen, az Európai Bizottság Regionális Fejlesztési Főigazgatóság Magyarországért felelős földrajzi egységvezetője. Elkísérte őt Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője is. A főiskolán Ailer Piroska rektor és Belina Károly, a GAMF Kar dékánja kalauzolta a diplomata vendéget.

A diplomaták a Kecskeméti Főiskolán megbeszélést folytattak Szemereyné Pataki Klaudiával, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármesterével Kecskemét helyzetéről, az uniós források hasznosulásáról, a regionális politika célkitűzéseiről, de szóba került a duális képzés is.

A megbeszélésen jelen volt Balogh Gábor, a HILTI Szerszám Kft. központi mérnöke is, aki cége uniós forrásból megvalósult fejlesztéseiről számolt be.

Ezt követően a vendégek megtekintették a Kecskeméti Főiskolán 2012-ben uniós forrásból felépült új járműintézetet, amely a járműmérnök képzés legkorszerűbb eszközökkel felszerelt bázisa. A diplomaták érdeklődéssel szemlélték a motorfékpadot, a szerelőműhelyt, a fényezőműhelyt és a környezetállósági labort.

Jack Engwegen egy éve tölti be a Magyarországért felelős egységvezető posztját. Korábban már tett látogatást az Észak-magyarországi Régióban, most pedig a Dél-alföldi Régióban folytatott tárgyalásokat. A Regionális Fejlesztési Főigazgatóság kezeli egyébként az Európai Regionális Fejlesztési Alapot, a Kohéziós Alapot és az IPA előcsatlakozást támogató alapot, amelyekből Magyarország is jelentős támogatást kap fejlesztéseihez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. János Pál előtt tiszteleg Kecskemét egyik új utcaneve

A Karol Wojtyla Barátság Központ szomszédságában avatták fel pénteken az új utcanévtáblát, amely II.… Tovább olvasom