Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Jönnek a sárga mentőautók

Mégis szolgálatba álltak az első új, sárga rohamkocsik az Országos Mentőszolgálatnál. Első körben a fővárosban és környékén, majd a következő hetekben megérkezik Kecskemétre is az új autó.
A mentők az egészségügyi tárca 849 millió forintos támogatásából 37 korszerű eset- rohamkocsit szerzett be, egy másik, 574, 5 millió forintos forrásból pedig 23 mentőgépkocsi beszerzése folyik - írja közleményében a mentőszolgálat. mint arról korábban beszámoltunk, Kecskemétre egy új autót ígértek az OMSZ-től.

A Nemzeti Erőfforás Minisztérium (Nefmi) egészségügyért felelős államtitkársága néhány hete újabb, 1,45 milliárd forintos forrást biztosított az Országos Mentőszolgálat számára, melyből a tervek szerint 60-70 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. A támogatás révén tovább folytatódik a kiöregedett, leamortizálódott mentőkocsipark megújítása.

December végén ugyancsak elindult az európai uniós fejlesztési program, melynek 11,5 milliárd forintból egyéb fejlesztések mellett mintegy 200 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. Mindez összességében mintegy 330 elöregedett mentőautó kiváltását jelenti, vagyis a mentők flottájának több mint harmada az elkövetkező időszakban újakra cserélődhet.

Múlt csütörtökön a Tv2 Tények című műsora arról számolt be, hogy nem lehet forgalomba helyezni az új, citromsárga színűmentőautókat, mert azok nem felelnek meg az előírásoknak, az autókon még rendszám sincs. A beszámoló szerint az ülések például nem voltak megfelelő mennyiségű csavarral rögzítve, így egy baleset során kiszakadhatnak. A csatornánál úgy tudták, hiányzott több zárható szekrény is, így az orvosi eszközök kieshetnek és eltörhetnek, nem működtek megfelelően a megkülönböztető jelzések, s az autóknak nem volt teljes töréstesztjük sem, pedig ez alapvető feltétele lett volna a forgalomba állításnak.

Olvasóink írták

 • 3. redmiller 2012. január 30. 17:52
  „Cegléd már megkapta:
  http://infocegled.hu/hir_olvas/permalink:begordult-az-uj-kafter-2012-01-30-172219/”
 • 2. Qllancs 2012. január 30. 16:03
  „Persze első Pest ! mert ugye az ma Magyarország. a vidék meg --vegye hitelbe az üzemanyagot !
  de lényeg, hogy minden fideszes polgármester milliókat kapott dec. ben jutalmat !!!!”
 • 1. 267222 2012. január 30. 15:37
  „Megvenni olcsóbb mint fenntartani.Gázolaj is kell hozzá meg személyzet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utoljára együtt a Bergendy

A ma esti kecskeméti koncerttel búcsúzik a közönségtől a Bergendy. A zenekar tagjai úgy döntöttek, nem állnak többé színpadra. Tovább olvasom