Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Jótékonysági fesztivált rendeznek Kalocsán

Komoly- és könnyűzenei koncertek, kiállítás és kézműves mesterek bemutatója is várja az érdeklődőket a tartósan beteg gyerekek megsegítésért létrehozott 20. Kékmadár fesztiválon Kalocsán június 1. és 3. között.
A Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért az elmúlt 20 évben 36 millió forinttal segítette a rászoruló családokat és közel 5 millió forintot adott a Kalocsai Városi Kórháznak Gyermekosztályának eszközök vásárlására - mondta el Réfy Miklós, a kuratórium elnöke a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Eleinte a kórházban lévő gyerekeket segítették, később és jelenleg is azokat a tartósan fogyatékos beteg gyerekeket, akik erre rászorulnak. Az alapítvány által kiírt pályázatra egyebek mellett a zárójelentések, leletek és orvosi igazolások csatolásával jelentkezhet a szülő gyermeke nevében, leírva azt is, hogy mire lenne szükségük. A pályázatokat szakmailag két gyermekorvos bírálja el és esetenként környezettanulmányokat is végeztetnek. Az alapítvány évente általában 60-70 gyereket támogat 50-70 ezer forinttal, idén 92 pályázat érkezett.

Az idén immár 20. alkalommal rendezett fesztiválon június 1-jén, pénteken a Városi Galériában nyílik a Mezőtúri Képzőművészeti Telep alkotásait bemutató tárlat, a Katolikus Intézmény udvarán Quimby koncert szórakoztatja a közönséget. Kocsis Zoltán vezényletével a Szent István-templomban Mozart B-dúr fagottversenye és A-dúr klarinétversenye, Richard Strauss Duett concertino klarinétra, fagottra és vonószenekarra és a Metamorfózisok című műve hangzik el az Erkel Ferenc Kamarazenekar, Berkes Kálmán klarinétművész és Lakatos György fagottművész előadásában.

Szombaton, június 2-án délelőtt Gryllus Vilmos gyermekműsorát, délután Kulka János koncertjét tekintheti meg a közönség a Városi Színházban, a Sétáló utcában pedig kézműves mesterek vására és bemutatója várja az érdeklődőket. Este a Korona étterem udvarán az Eclectica együttes műsora színesíti a programokat. Vasárnap délelőtt Malek Miklós és Malek Andrea koncertje várja az érdeklődőket a Hotel Kalocsa udvarán, este a Művelődési Központ udvarán Mozart c-moll miséje és Fauré Requiemje hangzik el Gyüdi Sándor vezényletével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar átlagbér alatt keres a Mercedes gyár minden második dolgozója?

Van viszont cafeteria, műszakpótlék, majd félmilliós támogatás költözésre, százezres pluszpénz a… Tovább olvasom