Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Jövedelemigazolással trükköztek

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a 25 éves dunavecsei nő és volt munkáltatója ellen, akik hamis jövedelemigazolással akartak hitelhez jutni.
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz.-né O. Ildikó 25 éves dunavecsei lakos és F. Sándor 39 éves szigetszentmiklósi lakos ellen.

A nő azzal a kéréssel fordult volt munkáltatójához, F. Sándorhoz, hogy hitelfelvétel céljából állítson ki a részére valótlan tartalmú bérjegyzéket, azt a látszatot keltve, mintha még mindig a férfi által vezetett cég alkalmazottja lenne. F. Sándor 2013. június 20-án az egyik bank honlapjáról letöltött munkáltatói jövedelemigazoláson valótlan adatokat tüntetett fel, majd azt aláírásával és az általa képviselt cég bélyegzőjével ellátta. Másnap egy pénzintézet dunavecsei fiókjában Sz.-né O. Ildikó hitelt akart felvenni a hamis irat segítségével, azonban a bank ügyintézőjét nem sikerült megtévesztenie, mivel tudomása volt arról, hogy a gyanúsítottnak nincs munkaviszonya, így a pénzintézet elutasította a hitelkérelmet.

A rendőrség a nyomozást 2014. február 18-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 új rendőr állt szolgálatba tavaly Bács-Kiskunban

A bővítésre többek között a kecskeméti rendőrkapitányság megerősítése miatt volt szükség. Tovább olvasom