Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Jövedelmező szakma a politikusoké

Kecskemét - A Bács-Kiskun megyei országgyűlési képviselők közül csak néhány politikus fizetése nem éri el a havi bruttó egymilliót. A lista élén Kerényi János áll, havi 1,8 millióval.
Mint arról a keddi napon beszámoltunk olvasóinknak, a parlament honlapján már elérhetőek az országgyűlési képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatai. A két kecskeméti, egyéni listáról bejutott honatya, és Vágó Gábor LMP-s képviselő igencsak egyedire sikerült vagyonnyilatkozatáról már részletesen olvashattak a delmagyar.hu-n, most pedig a Bács-Kiskun megyei képviselők vagyonnyilatkozatainak összesítése alapján állítottunk fel egyfajta rangsort.

Fizetések: van mit tejbe aprítani

dr. Kerényi János
dr. Kerényi János
Dr. Kerényi János kormánymegbízottként összesen havi bruttó 771 ezer forintot, képviselői tiszteletdíjként pedig 239 ezer forintot keres. Zsigó Róbert, Baja polgármestere a különböző - politikai jellegű - megbízatásai után havonta 1 millió 743 ezer forintot kap bruttóban. Nem panaszkodhat havi fizetésére Bányai Gábor sem, hiszen a megyei közgyűlés elnöke havi 1 millió 626 ezer forintot kap bruttóban. Ebből 585 ezer forint jár az elnöki pozícióért. A három dobogós mögött nagy a tolakodás a negyedik helyért, hiszen többen is másfél millió forint környékén vannak besorolva, végül hajszálnyival Kiskunfélegyháza polgármestere, Kapus Krisztián ért oda, 1 millió 510 ezer forinttal. A megyei kereseti lista végén Balogh József áll, de azért a havi 863 ezer forintos fizetésre sem lehet különösebb panasza.

Milliós hiteleket törlesztenek

Zsigó Róbert
Zsigó Róbert
A megyéből országgyűlésbe jutott honatyák mintegy fele nyilatkozott úgy, hogy milliós nagyságrendű hitele van, vagy bankok, vagy magánszemélyek felé. A tartozási listát a kereseti lista 2. helyezettje, Zsigó Róbert vezeti, aki 14,5 millió forintos tartozásról nyilatkozott. A második legnagyobb adóssága a kecskeméti dr. Horváth Zsoltnak van, 9,5 millióval, a harmadik legtöbb törlesztenivaló pedig a másik kecskeméti honatyáé, Dr. Zombor Gáboré, akinek még 4,7 millió forint van vissza lakáshiteléből.

Nincsenek autócsodák

Érdekesség, hogy a vagyonnyilatkozatok szerint a 19 képviselő közül tíznek nincs saját gépkocsija. A kilenc gépkocsi tulajdonos sem számolt be különösebb autócsodáról. Zombor Gábornak egy Subaru Legacy-ja, Kapus Krisztiánnak egy Volkswagen Passatja, dr. Varga Lászlónak pedig egy 407-es Peugeot-ja van a birtokában, de ezek közül egyik sem a luxus kategória. Motorozni sem nagyon motorozik senki, legalábbis saját járgányon, mindössze egy darab robogó található a bevallásokban.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. február 02. 20:06
    „Rám nézve sértő és visszautasitom a cimet:SZAKMA? És ha ráérek beállok a sarokba sirni.”
  • 1. queenmargareth 2011. február 02. 18:14
    „Sajnos, ezzel tisztában vagyunk, Azért kellene már végre mocskosul megcsappantani a létszámukat. Csak viszik a pénzt, utazgatnak, szórakoznak 4 vagy 8 év alatt egész életüket anyagilag helyreteszik......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvált egyik franchise partnerétől a Fornetti

A kecskeméti székhelyű Fornetti Kft. rendkívüli felmondással szerződést bontott az eddig Fornetti Pannon néven Igalon működő partnerével. Tovább olvasom