Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Jövő héttől megerősítik a rendőri jelenlétet az iskoláknál

Ahogy becsengetnek a kecskeméti iskolákba, újra megjelennek a rendőrök az intézményekhez vezető utak mentén.
A Rendőrség 2008. szeptember 1-jével hirdette meg „Az iskola rendőre” programot, amely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló átfogó bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet. A program egyik célja, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz és ezáltal „pozitív rendőr-kép” alakuljon ki a gyermekekben, szülőkben és a pedagógusokban.

Az elmúlt négy tanév eredményeit és tapasztalatait értékelve elmondható, hogy a rendőrség által meghirdetett programmal, annak céljaival az iskolák jelentős része egyetértett, azt szívesen fogadták. Elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

A programnak köszönhetően az oktatási intézmények vezetői bátrabban jelzik észrevételeiket és bizalommal fordulnak a rendőrséghez. Az iskolák vezetői pozitívumként élték meg, hogy olyan kontakt, illetve koordináló személy került az iskola és a rendőrség „közé”, akihez közvetlenül fordulhatnak problémáikkal, kérdéseikkel. Az iskola rendőre program a 2012/2013. tanévben tovább folytatódik Bács-Kiskun megyében is.

A tanévkezdéshez kapcsolódóan, szeptember hónapban a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában fokozott rendőri jelenlétet biztosít a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azon oktatási intézmények közelében ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. A rendőrök jelenlétük során elősegítik a biztonságos közlekedést, kiemelt figyelmet fordítva a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három nappal a meccs előtt nincs kapusa a KTE-nek

A csapat elsőszámú kapusa, Németh Gábor épp szerződése felbontásáról tárgyal a KTE vezetőivel, míg a… Tovább olvasom