Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Júliusi nyitás és kilenc trafik várható – Nemzeti dohányboltok Kalocsán

Kalocsa - A szűkre szabott határidő és az utolsó előtti pillanatban megszavazott módosítások sem ösztönözték a vállalkozókat, hogy pályázatot nyújtsanak be egy-egy „nemzeti trafik" üzemeltetésére.
Megtudtuk, hány ilyen dohánybolt lehet majd Kalocsán és mi minden kerülhet a polcra.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. február 22-ig szabott határidőt, hogy a potenciális boltosok célba juttassák pályamunkáikat. A koncessziós pályázati kiírás pontosította, hogy köztulajdonban lévő területet meghatározott feltételek mellett és meghatározott időre történő bérbe adásáról lesz szó. Ennek tudatában lehetett pályázni. A kapcsolódó jogszabályi környezetről dr. Kiss Csabát, Kalocsa Város jegyzőjét kérdeztük.


- Megszűnik a dohánytermékek szabad árusítása, csak a koncessziók nyertese lesz arra jogosult, hogy ilyen termékeket forgalmazzon – magyarázta a folyamat lényegét dr. Kiss Csaba. – A pályázati határidő lejárta előtt nem sokkal a parlament módosította a jogszabályt, és az ilyen kiskereskedelmi egységekben árusítható termékek körét kiegészítette például energiaitallal, kávéval és napilapokkal – mondta a jegyző.

A jogszabályi előírás szerint a szóban forgó trafikok júliusban nyithatnak, Kalocsán pedig maximum kilenc darab lehet belőlük. További korlát, hogy egy pályázó nem érheti el a megpályázható egységek két harmadát. Ez azt jelenti, hogy Kalocsán egy kézben maximum öt dohánybolt lehet.

- Hetente legalább 5 napot, napi 4 órában nyitva kell, hogy tartsanak ezek az egységek, de természetesen ezektől felfelé el lehet térni, ami egyben értékelési pont is a pályázat elbírálása során – tette hozzá dr. Kiss Csaba, megjegyezvén, hogy az aktuális nyertesek húsz évre kapják meg a koncessziót a nemzeti dohányboltok működtetésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyó-per - A BKV Zrt. közönségkapcsolati osztályvezetőjének tanúkihallgatásával folytatódott a büntetőper

Székelyné Pásztor Erzsébetnek, a BKV Zrt. jelenlegi közönségkapcsolati osztályvezetőjének tanúkihallgatásával folytatódott a büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken. Tovább olvasom