Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kábítószer szállítmányt fogtak a rendőrök Baján - videó

Baja - Egy szolgálatba tartó határrendész figyelt fel a gyanús járművekre, melyeket követni kezdett. Nem csalt a megérzése.
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség egyik munkatársa április 8-án hajnalban éppen szolgálatba tartott, amikor Hercegszántó közelében egy várakozó személygépkocsira lett figyelmes. A járművet néhány perccel később a településen is látta, amint éppen egy másik - korábbi elemző-értékelő munkája során megismert - személyautóval együtt, nagy sebességgel Baja felé indult. A rendőr követni kezdte a két autót, miközben értesítette kollégáit. A gyors jelzésnek köszönhetően a kirendeltség és a Bajai Rendőrkapitányság járőrei közösen felkészültek a járművek ellenőrzésére.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A két gyanús autó 6 óra 10 perckor érkezett Bajára, ahol a járőrök közúti ellenőrzés alá vonták őket. Az elől haladó személygépkocsi vezetője továbbhajtott, néhány utcára azonban sikerült megállítani a járművet. Az egyenruhások mindkét autót átvizsgálták, munkájukat kábítószer-kereső kutya is segítette. A hátul közlekedő személyautó csomagterében, egy bőröndbe és egy utazótáskába rejtve 10 darab műanyag csomagolású, egyenként körülbelül 1 kilogramm súlyú kábítószergyanús anyagot találtak, melyet lefoglaltak. A növényi származékon alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, az feltehetően marihuána. A lefoglalt anyag további vizsgálata szakértő bevonásával történik.

Kábítószer szállítmányt fogtak a rendőrök Baján.
Videó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók a két autó sofőrjét - egy 44 éves és egy 45 éves szerb állampolgárt - a helyszínen elfogták, majd előállították őket a Bajai Rendőrkapitányságra. A férfiakkal szemben a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A terhelteket gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobócsillaggal bántalmazott két férfit egy tinédzser

Vádemelési javaslattal él a rendőrség a garázda hajósi fiatalember ellen. Tovább olvasom