Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Kalocsa is szeretettel várja a Hungexpóban

Kalocsa - Tiszta szobával, kézre pingálással és paprikás étkekkel várja a kalocsai stand a látogatókat.
Csütörtöktől vasárnap estig várja a látogatókat az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik. Az Utazás kiállítás idei díszvendége ugyanis Szlovákia és Nyíregyháza, kulturális díszvendége pedig Kalocsa.


S hogy mit láthat Kalocsából, aki az Utazás kiállításra látogat? A Kalocsa standon, a paprika fővárosában egy úgynevezett „tiszta szobába" léphet majd az odalátogató a Kalocsa és térsége TDM szervezet jóvoltából. Itt a paprika és a manapság olyan népszerű kalocsai minta is visszaköszön eredeti, igazi formájában a falakról.

Sőt, a népviseletbe öltözött íróasszony a porcelán mellett kérésre a jelentkezők kezére is örömmel odavarázsolja majd a reneszánszát élő motívumok valamelyikét.

A pénteki és a szombati napon lehetőség lesz megízlelni a jóféle kalocsai paprikából készült bográcsgulyást és a messze földön híres kalocsai paprikás kalácsot is.

A népi építészet egyedülálló ékkövének számító Hajósi Pincefalu életébe fotókon és minőségi borok bemutatón keresztül pillanthatnak majd be a standhoz érkezők. Dunapataj legnagyobb vonzerejét, a Szelidi-tavat pedig, mely a nyári napsütés ígéretével csábítja a fürdőzni vágyókat, művészfotók segítségével ismerhetik meg a látogatók.

A kiállításon a programok, a szálláshelyek és a kalocsai illetve környékbeli vendéglátók ajánlata a Kalocsa és térsége TDM szervezet jóvoltából jelenik meg, akik ezúton is invitálnak minden érdeklődőt erre a mozgalmas hétvégére Budapestre, ahol ízelítőt és talán kedvet is kaphatnak a látogatók egy Kalocsát és a térséget bejáró kiránduláshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzássy Béla Emlékverseny - Ezüsttel tértek haza a lányok

013. február 2-án a KESI mini leány csapata részt vett Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban megrendezett versenyen. Tovább olvasom