Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Karácsony-sok(k) Kecskeméten

Mi egy szokványos karácsonyi film mondanivalója, hogyan jellemezhető stilisztikai eszköztára, szereplőgárdája?
Ingyenes múzeumi órák középiskolásoknak a Cifrapalotában. A beszélgetéssel egybekötött előadás során forró tea mellett az amerikai tömegkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kötődő üzenetét, kliséit, kiüresedett hagyományait veszik szemügyre az érdeklődők, főként kortárs tömegfilmeken keresztül.

Mi egy szokványos karácsonyi film mondanivalója, hogyan jellemezhető stilisztikai eszköztára, szereplőgárdája? Találunk-e értéket ezekben a filmekben és a bennük megjelenített szokásokban, vagy ennél valamivel többre vágyunk? A megszokott karácsonyi mozik kínálata mellett van-e más választási lehetőségünk a filmes palettáról? A múzeumi óra célja nem az, hogy végérvényesen megbélyegezzük a karácsonyi filmeket, sem pedig az, hogy besározzuk az amerikai tömegkultúra jelenségeit.

A program célja a diákokkal való együttgondolkodás, és egy jóízű eszmecsere kialakítása. Ennek érdekében az érdeklődő csoportokat arra szeretnék a szervezők buzdítani, hogy előzetesen jelentkezzenek be a programra, és a regisztráció alkalmával küldjenek be egy közösen összeállított top 5-ös listát a kedvenc karácsonyi filmjeik címével.

Részletes információ itt!>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év legjobb sportlétesítménye lett a Kecskeméti Fürdő

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata nyerte el idén a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége által alapított emlékdíjat a Kecskeméti Fürdővel. Tovább olvasom