Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Karrier a katonaságnál - Kecskeméten a road show

Kecskemétre, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra érkezett a Magyar Honvédségben szolgálók jövőjét meghatározó minisztériumi ismertető-sorozat, az úgynevezett humánstratégiai „road-show".
Dr. Szarka Gábort, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnökét Lánczi Judit főtanácsadó és a tárca Humánpolitikai Főosztályának képviseletében Kovács Tamás alezredes kísérte el a „hírös városba".

A bázison tett látogatás Kilián Nándor dandártábornok irodájában kezdődött, ahol egy rövid beszélgetés során a kabinetfőnök a repülőalakulatokra jellemző, speciális adottságokról tájékozódott a bázis parancsnokától. Az életpályamodellt bemutató előadáson a bázison szolgáló valamennyi szolgálati ág katonái képviseltették magukat, így zsúfolásig megtelt teremben kezdődhetett meg a jövőkép ismertetése.

Kecskeméten a humánstratégiai road show
Kecskeméten a humánstratégiai road show.

Az eddigi katonai életpálya-építés lehetősége átkerül az érintett szerződéses, vagy hivatásos katona kezébe! Nemcsak, hogy ő döntheti el, de neki is kell eldöntenie, hogy aktív életútja során a vertikális emelkedést – a ranglétrán való előbbre jutást – vagy a horizontális tevékenységet, vagyis az egy-egy szakmai területben való elmélyülést választja. Ehhez ad kapaszkodót a rendfokozatok – vagy új beosztások – megszerzéséhez szükséges vizsgák, minősítések rendszere, amely alapján a katona és a katona családja számára is tervezhető lesz a jövő.

„Egy térképet adunk az önök kezébe, amelynek útelágazásait előre látva eldönthetik, hogy merre kívánnak tovább haladni. Ez az út természetesen hosszú lesz, hiszen most még csak az első lépéseknél tart a rendszer felállítása, de 2012. szeptember 1-jétől már az új kritériumok alapján kell a személyi beszélgetéseket lefolytatni" – fogalmazott a kabinetfőnök.

Olvasóink írták

 • 2. feketer 2011. szeptember 20. 21:52
  „Igen, nagyon "érdekes" amit itt leírtak ... bár ha jobban elolvasom és értelmezem: semmit nem írtak, semmit nem mondtak ... ha jól emlékszem 1989 óta ezt hallgattam ... meguntam ...”
 • 1. spiler 2011. szeptember 20. 11:12
  „itt valaki nagyon h...ye,most küldenek el 1000 főt,a kezdöknek kevesebbet kell fizetni
  a tisztek igy maradhatnak meg /kiképzés/
  hazugság a karier
  egy volt katona
  nnnnnnóóóóóóóóóóórrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmálisss/idézet...LEÁR P. L./”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiloptak hat borjút az istállóból

Kecskemét - Egy tiszakécskei istállóból lopott el ismeretlen tettes hat darab borjút. Tovább olvasom